Много хора са свикнали да спекулират с думата депресия. Често

...
Много хора са свикнали да спекулират с думата депресия. Често
Коментари Харесай

Не казвайте тези неща на страдащ от депресия!


Много хора са привикнали да спекулират с думата меланхолия . Често положението се свързва с неустойчив темперамент и слаба воля. Но истината е напълно друга.

Специалистите са на мнение, че надълбоко в съзнанието на депресирания човек лежат несъзнавани сюжети за някаква дефектност, позор, виновност, боязън от неуспех, съмнение в себе си, живота и хората, негативизъм, прочувствено самопотискане и други Всички тези ирационални и субективни, само че действителни за депресирания човек сюжети не му разрешават да огледа живота от хубавата страна и да бъде благополучен.

Понякога

в устрема си да помогнем, ние може по-скоро да навредим на човек в това положение.

Вижте какво страдащите от меланхолия не желаят да чуват:

Стегни се

Често срещано е изказванието, че депресираният човек се „ завладява “ или преувеличава. В очите на хората, които не са се сблъсквали със положението този човек е слаб и даже от време на време търсещ внимание. А това е извънредно незадълбочено разбиране. Депресията е обвързвана с промени в структурата на самия мозък - по-конкретно, бялото вещество, което съдържа комплицирани мрежи от невронни връзки, изменящи се доста при пациенти с това заболяване. Ето за какво това положение не постоянно зависи от психическата непоклатимост на страдащия.

Знам какво ти е

Всъщност, в случай че не сме страдали от меланхолия, не знаем „ какво му е “ на болния. Това, че сме били потиснати за няколко дни след любовна разлъка или сме имали гнусен ден, не значи, че разбираме какво изпитва страдащият от меланхолия . Тези наши думи няма да го накарат да се почувства по-добре, даже в противен случай. Защото той знае какъв брой мощно желае да се измъкне от този „ капан “, само че не е толкоз елементарно, колкото наподобява.

Мисли положително

Да, хубаво е човек да бъде оптимист. Понякога обаче, просто не се получава. Особено, когато някой страда от меланхолия. Той също желае да мисли положително , само че поради упоменатите структурни разлики в мозъка, постоянно не се получава. Хубаво е да го насърчаваме да огледа нещата от положителната страна, само че в случай че не съумява, не би трябвало да го упрекваме

в липса на воля.

Свързани публикации.. Някои комбинации на медикаменти водят до меланхолия 0 Тъга и меланхолия - в какво се състои разликата? 0 Кратки интензивни тренировки като лек против депресията 0

Не мисли за проблемите

Мислите при хората, страдащи от клинична меланхолия са натрапчиви. Те не могат да ги управляват. Дори хората, които не са в това положение, рядко съумяват да не мислят за проблемите, които ги тревожат. Затова по-добре не го казвайте. Ясно е, че желаете да помогнете на индивида да се почувства по-добре, само че на него сигурно му е пристигнало на мозъка, че не би трябвало да премисля страданията си. Просто не става толкоз елементарно.

Това не е съществено заболяване

Може да има и доста по-опасни заболявания, само че депресията не би трябвало да подценява. Омаловажаването на положението е неверен метод. Да, не е добре да гледаме на страдащите като на тежко заболели, само че не би трябвало и да се държим все едно няма никакъв проблем. В доста тежките случаи на меланхолия може да се стигне и до самонараняване , по тази причина е особена значима поддръжката. И когато положението изисква медикаментозна терапия и среща със експерт, не би трябвало да се отсрочва.

Депресията е най-честото инвалидизиращо заболяване в света, само че към момента е може би едно от минимум разбраните. Според Световната здравна организация визира 350 милиона души по света.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР