Много хора са на мнение, че напитката, способстваща повишаването на

...
Много хора са на мнение, че напитката, способстваща повишаването на
Коментари Харесай

Защо е полезно сутрин да пием портокалов сок вместо кафе?

Много хора са на мнение, че напитката, способстваща повишението на концентрацията, е кафето. Истината е, че има една друга напитка, която превъзхожда кофеиновия балсам. Става въпрос за портокаловия сок, само че не подобен от кутия, а прясно изцеден.

Ако замените ароматното кафе с чаша прясно изцеден сок, ще сте доста по-концентрирани и съсредоточени върху работните си задължения.
Защо портокаловият сок работи по-освежаващо от кафето?
В сока от портокали се съдържат флавоноиди. Именно те способстват за възстановяване притока на кръв към мозъка по натурален метод. По този метод се усъвършенства прекосяването на информация сред мозъчните кафези.

Не единствено ще ви повлияе ободряващо, в случай че изпиете чаша портокалов сок вместо кафе, само че и ще извлечете не малко здравословни изгоди от самата напитка. В една чаша прясно изцеден сок се съдържа огромна доза витамин Ц, нужна на тялото ни. В нея се съдържат още фолиева киселина, тиамин, калий и други.

Всички те съумяват да контролират апетита, да поддържат мускулната функционалност на нервната система и да ни предпазят от високо кръвно налягане.

Ако обаче не сте последователи на портокаловия сок, само че все пак желаете да замените утринното кафе с по-полезна храна или напитка, предлагаме ви да стартирате деня си с авокадо или пълнозърнеста закуска, защото те способстват подхранването на мозъчните кафези и ще ви дарят с по-добра централизация.

Рибата е също толкоз потребна, колкото авокадото и пълнозърнестите храни. Това се дължи най-много на омега-3 мастните киселини, които потвърдено въздействат позитивно на мозъчните и когнитивните функционалности.

Горските плодове са следващият здравословен вид. Заложете на боровинките и сами ще се убедите в тяхното деяние.

Надяваме се публикацията да ви е била от изгода и доста скоро да се решите на тази смяна, обвързвана със замяната на утринното кафе. Водете здравословен метод на живот, спортувайте интензивно и се грижете за себе си!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР