Много хора, които мислят екологично, са изправени пред труден избор

...
Много хора, които мислят екологично, са изправени пред труден избор
Коментари Харесай

7 идеи за домашно приготвени и вкусни подаръци

Много хора, които мислят екологично, са изправени пред сложен избор по празниците. В потребителско общество с прекомерно доста боклуци и домове, претрупани с движимости, не би ли трябвало да се отхвърляме от традицията за подаряване на дарове? За благополучие, има елементарно решение: подаръците лакомства. Всички обичат да похапват, а подаръкът с нещо изкусително сладко не заема ненужно място и в никакъв случай не отива в кошчето. За да извършите тези дарове по-специални и да спестите много пари, помислете по какъв начин да извършите свои лични. Ето няколко хрумвания за ръчно направени лакомства.

Печени произведения

Сладките, бисквитите и домашно изпеченият самун са може би най-традиционният подарък за празниците. Те включват доста сушени плодове, нарязани на ситни късчета, а хлябът е мощно фалшифициран с настърган джинджифил, карамфил, анасон, канела, кардамон. Може да се подарят с ябълков сок или домашно подготвен ликьор.

Въпреки че красиво украсените торти са обичайни, доста хора намират бисквитките за по-вкусни. Ако се чувствате въодушевени и изобретателни, извадете формичките си за бисквити и украсете най-после с глазура или поръсете с пъстри захарни пръчици. Сладките хлябове също са положителни празнични дарове, само че не ги правете прекомерно овреме, тъй като те би трябвало да се употребяват в границите на няколко дни след печенето.

Бонбони

Ако вашите другари, семейство, сътрудници обичат сладко, е занимателно да им извършите бонбони. Фъстъченото масло, разтопеният шоколад и кондензираното мляко (примесени с ядки и зърнени закуски), ще ви оказват помощ да оформите занимателни бонбони, които можете да оваляте в какао, цветни захарни пръчици или даже в натрошени коледни бастунчета.

За другари с малко по-приключенски вкусове добра концепция е да покриете с шоколад фурми, напълнени авансово с портокалов крем и гарнирани с портокалова кора, морска сол и настърган кокосов орех.

Ядки и сушени плодове

Прясно изпечените и подправени ядки са лесни за подготвяне и по-питателни от бисквитите. Всичко, от което се нуждаете, са сурови орехи, кашу или всевъзможни други ядки, малко нормално или кокосово масло, захар и/или подправки. За сладките орехи да вземем за пример използвайте кафява захар и канела. За пикантни ядки експериментирайте с червен пипер, чили на прахуляк, кимион или куркума.

Миксът е елементарен за сглобяване. Просто изберете няколко типа от ядките, които сте изпекли, разнообразни семена и сушени плодове и изсипете всичко в атрактивен буркан за многократна приложимост. Може да ги подарите и в истинска торбичка от плат, завързана с празнична панделка.

Ароматни масла

Ароматизираните масла са различен елементарен за подготвяне хранителен подарък. Подправете зехтина с лимон или с чесън, с чили или с розмарин и оставете да престои няколко дни. Може даже да го извършите леко лют, като добавите една цяла люта чушка.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР