Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря, а

...
Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря, а
Коментари Харесай

Ето кои са храните, които трябва да избягваме на лягане

Много хора имат навика да хапват устойчиво на вечеря, а малко преди лягане да приключват вечерта с още нещо - пуканки пред тв приемника, сладичко или още няколко хапки от вкусната гозба.

Това обаче е извънредно нездравословен табиет и до момента в който организмът е млад, ще се оправи сполучливо с сходен банкет на хранителни субстанции вечер, само че колкото повече години минават, толкоз повече ще ви проличава нощното чревоугодничество.

Изключително противопоказно е яденето на тежка, мазна храна преди сън.

Кашкавалът и маслото съдържат доста мазнини, които ще се задържат в стомаха ви много дълго.

За да се отървете от мазнините, би трябвало да изразходите сила, само че дали ще отидете до фитнеса час преди лягане?

Пикантната храна пък е вероятнода провокира физически дискомфорт, изключително при хората, които страдат от киселини. Пикантното покачва отделянето на ендорфини, по тази причина човек мъчно заспива след нея.

Натуралният шоколад, като и доста други сладкиши, съдържа кофеин, който усилва интензивността на нервната ни система.

Зърнените закуски, както и всевъзможни зърнени храни е добре да се заобикалят преди лягане вечер. Те съдържат захар, която попада в кръвта и прави заспиването мъчно.

Пържолите и ястията от алено месо още веднъж не са положителни за преди лягане, тъй като храносмилателната система има потребност от доста сила и време, с цел да усвои белтъчините и мазнините. Хапвайте пържолки най-малко три часа преди сън.

Ако сте толкоз гладни вечер, хапнете преди лягане малко немазно сирене. Вскякви чипсове, крекери и вафли са неразрешени, както и пържените картофки. Може да ги замените с шепа ядки.

Ако в действителност не можете без месо, заменете аленото месо с бяло пилешко и без кожа.

източник: edna.bg

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР