Много е важно Русия и България да поддържат историческата истина

...
Много е важно Русия и България да поддържат историческата истина
Коментари Харесай

Да пазим истината за Освобождението от изкривявания, призова директорът на Россотрудничество

Много е значимо Русия и България да поддържат историческата истина за тази война, за ролята на всеки един в тези събития. Освобождението на България от османско робство, решаващото присъединяване на Руската федерация, последващите (дипломатически преговори), всичко това свидетелства за нашите най-дълбоки общи корени. "

Това съобщи в понеделник във видео мост Москва-София ръководителката на Россоотрудничество Елеонора Митрофанова. Думите ѝ са представени от РИА " Новости " под заглавие " Историческата истина за връзките сред Руската федерация и България би трябвало да се пазят опити за деформиране, приканват специалисти ".

Брошурата за състезанието на "Россия сегодня " и "Стандарт "

Митрофанова е някогашен непрекъснат представител на Русия в ЮНЕСКО, а сега управлява Федералната организация по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, връзките със съотечествениците зад граница и интернационалното филантропично съдействие. В Москва в студиото на Международната осведомителна организация " Россия сегодня " бяха още дипломат Бойко Коцев и Ефим Рачевски, шеф на московско учебно заведение, участващо в руско-български конкурс за детски рисунки, отдадени на Освобождението.

От София във видео моста " Русия-България7 140 години дружно " участваха съветският дипломат Анатолий Марков, Румен Петков, показан като координатор на празнуваният аза 140-та годишнина, Иван Гранитски от издателство " Захари Стоянов " и Славка Бозукова, основен редактор на вестник " Стандарт ", който е част от плана за детска рисунка.

Посланик Коцев е представен да споделя, че тесните и другарски връзки сред двете страни " са минали инспекцията на времето за издръжливост ", че " не престават към този момент над 14 века " и че " остава ни единствено да предаваме тези връзки и познания на младежите ". Той декларира още, че " мнозина съвременници са характеризирали тази война като най-справедливата война на ХIХ век "

Митрофанова споделя още, че " без значение от политическата обстановка и днешната комплицирана политическа обстановка, общите ни корени ни сближават, това е наша обща страница, общокултурен код ". Тя също акцентира какъв брой е значимо да се предават знанията, за знае младото потомство по-добре своята история.

В брошурата с най-хубавите детски рисунки има триптих, на който ген. Радецки и двама от бойците му са изобразени с ореол и молитвена поза като светци. Почти всички картини са за Шипченската епопея, само че незнайно за какво на две от тях е нарисуван като " един от основните герои в това стълкновение " ген. Скобелев, до момента в който боевете за прохода се водят от ген. Столетов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР