Много е трудно да се угоди на човек. И това

...
Много е трудно да се угоди на човек. И това
Коментари Харесай

В КулинаАРТницата на шеф Шанков: Телешки джолан и опашка в гърне! Неустоимо

 Много е мъчно да се угоди на човек. И това е добре, тъй като точно това многообразие от човешки характери, държание, ориси и светоглед вършат живота ни по този начин забавен. И каква съгласно вас е връзката с кулинарията – „ Никаква “. Колкото разнообразни отзиви е получите задавайки най-обикновен въпрос на 100 индивида, толкоз ще са разликите в мнението за… „ Как се прави най-вкусната лютеница “ да речем. Именно по тази причина готвенето е изкуство, налично до всеки, стига да реши да изяви и даже преоткрий себе си!

За да Ви дам силата и смелостта да се хвърлите в това занимателно, питателно и увлекателно занимание, а за напредналите да оказа помощ с концепция за бърза вкуснотийка, Ви предлагам да изпробвате следната рецепта.

Тя „ изгря “ в моето схващане някъде из Сърбия. И се появи там не поради друго, а защото пробвах едно извънредно апетитно ( и леко по-мазничко в случая) ядене от юнича опашка. Безкрайно елементарно, изсипвайки съставките вкупом, само че и безумно вкусно! Костите от нарязаният телешки джолан дават в допълнение мирис на …ЗАВЪРШЕНА СЪВЪРШЕННОСТ!

ТЕЛЕШКИ ДЖОЛАН В ГЪРНЕ

Необходими артикули:

1бр. – телешки джолан ( към 1,5кг) – нарязан на шайби

500г. – телешка опашка, нарязана на части

500г. – моркови, нарязани на кубчета

50г. – целина, нарязани на кубчета

500г. – арпаджик, обелен

300мл. – алено вино

20г. – брашно

10 скилидки – чесън

2 бр. – дафинов лист

30г. – доматено пюре

200мл. – вода

5-6 зърна – бахар

Сол

Начин на подготвяне:

Карамелизирайте арпаджика до златисто в загрято олио. Отцедете го.

Слагате джолана и опашката в гърне, дружно с морковите, целината, приготвения арпаджик, чесъна, доматеното пюре, брашното разтворено с малко вода, дафиновия лист, бахара и сол. Залейте с виното и водата, поставяте капака на гърнето, запечатвате с гъсто „ тесто “ от брашно и вода и задушавате в авансово загрята фурна на 200 градуса за 150 мин.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР