Много е симпатичен Джерард Бътлър и още по-симпатичен ни стана

...
Много е симпатичен Джерард Бътлър и още по-симпатичен ни стана
Коментари Харесай

И Джерард Бътлър търси спасение от апокалипсиса

Много е приветлив Джерард Бътлър и още по-симпатичен ни стана с осиновяването и дружбата си със софийско помиярче, само че той така и не съумя да капитализира обещанията от огромния си пробив " 300 ". 13 години след спартанския екшън кариерата на шотландеца се развива в две съществени направления - единият му типаж обитава романтични комедии и мелодрами (по-малко), а другият, по-често експлоатиран - старомодни екшъни, където единствената му актьорска задача е да наподобява мощен, замърсен, концентриран и под непрестанен обстрел, до момента в който произнася едносрични реплики. Голяма част от последните са снимани в " Ню Бояна ", като да вземем за пример " Код: Олимп " - третата част от извънредно генерична и посредствена поредност политически екшъни, снимана от режисьора Рик Роман Уо.

Последният е виновник и за " Гренландия: Последно леговище " (дистрибуторите у нас очевидно считат за собствен дълг да сложат двоеточие във всяко заглавие на филм с Джерард Бътлър). Екшънът за края на света е подобаващ за лудата 2020-а, когато всички зорлем се оказахме персонажи в самобитен апокалипсис. Сценарият на Крис Спарлинг не свети с автентичност - метеорит заплашва да изтрие цивилизацията от лицето на земята, което не е доста настояща тематика в изискванията на ковид, само че примерно през 1998-а бяха снимани цели два кино лентата по нея - напомпано героичният  " Армагедон " и по-човешкият, но напълно забравим " Смъртоносно въздействие ", от чийто точно сюжет се въодушевява и " Гренландия ". И там в пещерите бомбоубежища заслужаваха да оцелеят единствено ограничена част от земните поданици, да вземем за пример тези с потребни специалности като доктор, инженер и други Но тъй като това въпреки всичко е филм с Джерард Бътлър, "... Последно леговище " грам не се задълбочава в обществени мнения, ами отпрашва с 300 към нещастието на семейство, изтървало последния трен - в тази ситуация аероплан - към Ноевия ковчег в далечния север, а на всичко от горната страна разграничено от събитията. 

Този път Джери няма да избавя американския президент, а дамата (Морена Бакарин) и детето - измежду пушилка, неприятни хора и конкуренция с времето. " Гренландия " е толкоз препълнен с жанрови клишета и липса на изненади, че чак благо да ти стане. Сравнително евтините компютърни резултати укрепват това чувство. По някакъв извратен за 2020-а метод, със своята безспорна предвидимост и прочувственост филмът е прелестен за гледане: изключително заради обстоятелството, че има толкоз малко филми в киносалоните в този момент - там, където въобще има работещи киносалони. Това значи, че в Съединени американски щати ще гледат потния и мускулест Бътлър чак на 13 октомври, и то на стрийминг у дома; докато в цяла Европа и Азия - започвайки с Белгия още в края на юли, и стигайки до Италия през днешния ден, филмът към този момент се върти на екран.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР