Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш

...
Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш
Коментари Харесай

Спортния министър за Стъки: Говорихме си кой е кум, кой – сват, кой е на булката брат

Много е елементарно да събереш 20 индивида и да правиш циркове, само че инспекцията ще обясни всичко, а всеки би трябвало да носи отговорност за личните си думи – това отговори спортният министър Андрей Кузманов на ръководителя на федерацията по ММА Станислав Недков – Стъки, който, дружно със състезатели, по-рано през днешния ден провежда акция в Министерството на спорта.

Преди два дни представителят на служебното държавно управление Антон Кутев разгласи, че структурата е изразходвала непозволено пари по разнообразни стратегии на ведомството. Днес Стъки съобщи, че Кузманов е опровергал казаното от Кутев и по този начин се потвърждава, че не е правил злоупотреби.

Самият министър малко по-късно свика брифинг, в който даде разбивка за общо над 1 млн. лв., които БФ ММА е получила от 2018 година досега.

„ Тези пари може да стане ясно по какъв начин са изразходвани откакто свършат стратегиите. Обвиненията против господин Недков – меко казано няма такива обвинявания, просто той, както всички останали, е получавал % от тези пари. Предходният министър, който е бил тук, е определил разпоредбите, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи, че, в случай че има опция, тези правила би трябвало да бъдат изменени, тъй като има правила, които не са спазени – за някои федерации са спазени, а за някои не са “, изясни Кузменов.

По думите му тече инспекция, тъй като конкурсните правила „ будят подозрение “, за едно и също нещо едни организации са отстранявани, а други – не, някои са печелили всяка година и така нататък

Той акцентира, че казаната от Кутев сума е вярна, в случай че съответствува с неговата разбивка. „ Ако някой пристигна да ме пита за нещо, да ме пита за това, което аз съм споделил, а не какво трето лице е казано “, разяснява министърът.

Как е протекла самата среща? „ Започнахме да си приказваме по тематиката кой е кум, кой – сват, кой е на булката брат “, отговори Андрей Кузманов.

Във връзка с претенциите на Стъки за още пари, министърът, който беше ръководител на федерацията по съвременен петобой, напомни, че ММА не е олимпийски спорт, а това е от голяма важност за финансирането. „ Колко дисциплини има в неговата федерация? Аз не виждам хора, затворени в кафези и да хвърчи кръв “, разяснява Андрей Кузменов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР