Много други страни желаят да закупуват руска енергия, докато Европа

...
Много други страни желаят да закупуват руска енергия, докато Европа
Коментари Харесай

Песков: Европа не е единственият континент, който се нуждае от газ

Много други страни желаят да закупуват съветска сила, до момента в който Европа се стреми да понижи зависимостта си от доставки с генезис от Русия. Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Прочетете още
Други купувачи могат да компенсират неналичието на търсене от Европа, съобщи Песков на брифинг пред кореспонденти. " Европа не е единственият консуматор на природен газ, а и не е единственият континент, който се нуждае от газ ", добави той.

По думите му " има райони, които се развиват с доста по-бързи темпове (...) те могат да компенсират (намаленото) търсене на (руски) газ в Европа ".

От началото на войната в Украйна, Европейският съюз се ангажира да понижи зависимостта си от съветската сила, като вкара ограничавания върху вноса на съветски нефт и предложи таван на цените на съветското синьо гориво.

Същевременно съветският държавен газов колос " Газпром " фрапантно понижи размерите, които доставя за Европа, като се базира на несъблюдение на условието за възнаграждение в рубли от страна на клиентите, вместо в избраните в договорите долари или евро. От Москва акцентират като причина и механически повреди по оборудването " Северен поток-1 ", за които упреква наложените западните наказания.

Сред страните, които се възползват от спада на съветския експорт за Европа, е Китай, който купува повече и по-евтина сила от Русия. Също по този начин се разисква огромен нов инфраструктурен план за транспорт на газ до Китай през Монголия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР