Много добро включване на Da Nino с втората разширена версия

...
Коментари Харесай

Ново място: ресторант Da Nino 2

Много положително включване на Da Nino с втората разширена версия на пицарията. Преди време бяхме писали за Da Nino като за едно от топ местата в София за " пица на парче ". Да напомним: Da Nino съществува от 2018 година, майсторът е египтянинът Набил Фарук, учил и работил в Италия, и по тази причина прочут за всички като Нино. Предлага пица " на тава ", или pizza in tеglia, която с изключение на с положителното тесто ни завоюва и с разнообразието на пълнежите.

Само на минути от " Витоша " 4, в този момент Da Nino 2 отваря на пл. " Славейков ".

Тук имаме два разновидността: вдясно е откритата витрина, от която още веднъж се предлага pizza taglia за у дома или на крайник. Тестото и пълнежите се резервират, разнообразието - също.

Вляво е ресторантът. И той ще е място, непокътнато за пицата Pinsa Romana. Доколкото ми е известно, в София ще се предлага за първи път. Pinsa-та идва от pinsere, което значи натискане и разстилане на тестото с ръка. И въпреки всичко Pinsa Romana е на първо място резултат от страхотния маркетинг на компанията за брашна Di Marco. През 2001 година те основават брашното, което е примес от пшеница, соя, ориз плюс мая, съчетават го с техниката pinsere, и по този начин изобретяват нов жанр пица, която, несъмнено, може да се прави единствено с тяхното брашно. Грубо казано, тестото ѝ доста се приближава до фокачата. Резултатът е сравнението на pinsa-та с облаче: фино и хрупкаво тесто извън, и доста меко и леко от вътрешната страна.

Обичайно тази пица се предлага не в кръгла, а в обла форма, върху дъска. Така се сервира и в Da Nino. Изборът е от 20 разновидността на пълнежа, като всеки ден ще има една нова " на деня ". Доматеният сос е допустимо най-хубавият: от доматите Сан Марцано.

За по-завършени обяд или вечеря има няколко салати и десерти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР