Много дни след началото на пандемията се разкриват все нови

...
Много дни след началото на пандемията се разкриват все нови
Коментари Харесай

Коронавирусът оцелява върху хирургическа маска до 7 дни

Много дни след началото на пандемията се разкриват все нови и нови детайлности за особеностите и характерностите на ковид, който обърна този свят с главата надолу.  СЗО преразгледа към този момент мнението си, че маските са безполезни и преди дни излезе със мнение, че е добре да се носят. Учени от разнообразни международни лаборатории сплотиха напъните си освен върху създаването на ваксина и медикаменти, само че и в проучванията си върху продължителността на живота на ковид върху другите повърхности. Разказваме ви за някои от тях. 
СЗО към този момент приказва за „ невисок риск “ от прихващане на вируса от вестници и други доставени артикули. Учените преценят какъв брой дълго коронавирусът може да оцелее върху другите повърхности. Едно проучване от Хонконг откри, че вирусът е постоянен върху външната страна на хирургическа маска за лице в продължение на 7 дни, само че умира едвам след 24 часа на картон и оцелява върху хартия единствено 3 часа.  
Според последните опити, откакто се знае какъв брой дълго оцелява тази гад върху хартия и картон, може да се заключи, че потреблението на пощенските услуги е релативно безрисково. Печатането върху хартия (включително вестниците) - убива вируса за 3 часа, а предходната седмица специалистите оповестиха, че вероятността от заразяване от превозени артикули е ниска. 
От Световната здравна организация оповестяват, че е малко евентуално хората да заразят търговски артикули, в това число и тези, изпратени по пощата или посредством куриерска работа. Изявлението на СЗО гласи: „ Вероятността възпален човек да замърси комерсиалните артикули е ниска и рискът да се хване вируса, който предизвиква COVID-19 от пакет, който е изместен, пътувал и изложен на разнообразни условия и температури, също е дребен. "  
Част от проучванията могат да бъдат открити онлайн в medRxiv.org  - уебсайт за предварителна обява на изследвания, преди те да бъдат прегледани и от други учени в развой, прочут като партньорска инспекция. Първоначалните открития от Алекс Чин и сътрудниците му от Университета в Хонконг откриват, че вирусът е мощно постоянен за нескончаем интервал при 4°C. При стайна температура той може да оцелее при висока централизация за седем дни, в случай че не се третира, само че ще почине след 14 дни. 
Нужни са два дни, с цел да може новият ковид да изчезне след попадане върху забрадка. „ Вирусът не може да бъде открит след 30-минутна инкубация при 56°С или след 5-минутна инкубация при 70°С “, оповестяват учените. 
Вирусолози изясняват пред BBC Radio Scotland, че вестниците са с невисок риск, защото са " много стерилни " заради процеса на щемпел и произвеждане. „ Никой заразен вирус върху обработен плат и неръждаема стомана не може да се „ самосъживи “ надлежно на 2-я и 7-я ден. „ Удивително е, че забележителна централизация на заразен вирус към момента може да бъде намерено върху външния пласт на хирургическа маска на 7-ми ден, което демонстрира, че SARS-CoV-2 е извънредно постоянен върху тази повърхнина. “ 
Учените разкрили, че когато са третирани с каквато и да е форма на дезинфектант, всички повърхности са освободени от вируса в границите на пет минути.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР