Много често се събуждате не само в лошо настроение, но

...
Много често се събуждате не само в лошо настроение, но
Коментари Харесай

Разрешени и забранени храни за закуска

Много постоянно се събуждате освен в неприятно въодушевление, само че и с безусловно отвращение да хапнете каквото и да е. Много от нас изпиват единствено кафето си, някои се лимитират с кафе и сандвич.

Жените считат, че това е потребно, въпреки че в действителност това води до струпване на непотребни килограми и усилва риска от диабет и сърдечни болести.

Липсата на закуска изкарва от равновесие обмяната на веществата и затормозява мозъчната работа. А засищащата, богата на белтъчини и съдържаща мазнини и въглехидрати закуска оказва помощ за отслабването.

Дори в случай че рано сутринта не ви се яде, организмът ви изпитва потребност от белтъчини и въглехидрати, с цел да получи сила и мощ. Пълнозърнестият самун, елдата, овесените ядки са подобаващи за закуска.

Традиционния за доста хора сандвич с масло не е чак толкоз потребен – заран за организма са значими не мазнините, а белтъчините. Те са наложителна добавка към бавноусвимите въглехидрати.

 Палачинки

Най-полезните белтъчини са в яйцата, изварата, сирената, киселото мляко, шунката, бекона. Именно белтъчините са тези, които основават дълго възприятие за задоволеност.

Ако сте на диета, изяждайте на закуска съвсем половината от дневните калории. Не пропускайте закуската, тъй като даже да отслабнете бързо, още по-бързо ще си върнете изгубените килограми, откакто се върнете към естествения си метод на хранене.

Сред позволените артикули за закуска са също по този начин всички типове плодове, като бананите могат да бъдат сведени единствено до един брой, също така – всички типове зеленчуци и сокове от тях.

Добре е да наблегнете рано заран на пуешкото месо, тъй като то ще ви зареди с сила, а в това време няма да натовари организма ви с доста калории. Мюслите са потребни, единствено в случай че в тях няма добавена захар.

Забравете палачинките, поничките, мекиците и всички типове пържени тестени вкусотии, в случай че желаете да сте във форма. Избягвайте да закусвате с останки от изобилна вечеря, която ви е жалост да изхвърлите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР