Много често не виждаме малките знаци, не чуваме вътрешния си

...
Много често не виждаме малките знаци, не чуваме вътрешния си
Коментари Харесай

Интуицията винаги ни нашепва правилните неща

Много постоянно не виждаме дребните знаци, не чуваме вътрешния си глас, който ни нашепва, че нещо би трябвало да се промени и обстановката, в която сме не е удовлетворяваща за нас.

Не „ виждаме ”, че нещо към нас към този момент се е трансформирало. И чакаме, тъй като смяната ни плаши с нейната раздрусваща неопределеност.

Всички ние малко или доста се плашим от измененията. Казваме, че желаеме да се променим, само че постоянно се променяме на половина, т.е. не напълно. Скоро всичко потегля както досега. Нещо като с диетите. От на следващия ден съм на диета. А дали?

Очевидно е, че избираме рутината и стабилността, тъй като по този начин ни е комфортно. Много постоянно дискомфортната обстановка ни е по-удобна от упованието за благополучие в бъдеще време.

Как множеството хора възприемат смяната?

Като опасност за сигурността
Нещо към този момент не е такова, каквото е било
Всичко се разпада и след това край/няма нищо
Сблъсък с непознатото (И в този момент какво следва??)
Раздяла със остарялото (Независимо дали табиет или нещо скъпо за нас)
Отключване на наша надълбоко заключена неустановеност

Да, смяната разклаща нашата визия за нещата такива, каквито са и ни провокира да преразгледаме визиите си, вярванията си и мисловните ни схеми, които влизат в категория „ улеснение “.

Страх или възторг?

Мислите за бъдещето по един натурален метод задействат всички вероятни и невъзможни тревоги и страхове у нас.

Точно както мислите за предишното задействат цялото допустимо /само/съжаление, виновност, позор и прочие. Какво можем да създадем в предишното? Нека си признаем – нищо. А за бъдещето?

Е, можем да се осъществим със страхове и опасения. Тогава сигурно ще блокираме цялата си сила на пътя, а великата смяна в живота ни /която постоянно бленуваме и сънуваме/ ще остане единствено предпочитание. Едно от многото, които в никакъв случай не намират своя изход.

Страховете ни защищават от рискове, само че най-често – от това да поемаме опасности. Когато страхът се свърже с мисълта за смяна, нормално изскачат мисли като тези, че няма да успеем, че няма да се оправим.

Така прекомерно мощно се концентрираме върху това, което не е „ задоволително ”, да вземем за пример „ не съм задоволително силен/устойчив, способен/уверен или върху това, че ще бъдат порицани в случай че се провалят от фамилията, приятелите, обществото. Ами в случай че се провалим? Ах, тази мисъл…

Механика на УМА и ЕМОЦИИТЕ по време на смяна

По пътя към смяната вибрациите нашите мисли играят голяма роля. Всяка мисъл съдържа сила, която основава позитивна или негативна реалност, освен за нас, само че и за света, в който живеем.

Например, всякога, когато някой се разсънва и стартира да работи за повишение на личната си осцилация, силата на актуалната реалност също се трансформира в позитивна, точно поради мислите.

С тази цел ви предлагам да помислите върху следните изказвания и да прецените дали нещо в личната ви механика на мозъка ви пречи да приемете смяната в живота си.

-Това, което Е, това, което следя и това, което схващам са три в действителност разнообразни неща;

– Действителността е статична, нашите прекарвания за нея се променят;

– Нашият опит и вярвания дефинират мислите ни, а оттова и страстите ни;

– Вътрешният разговор основава външната ни реалност;

– Когато стартираме да направляваме мислите си в действителност ние избираме страстите си;

– Когато разпознаваме страстите си започваме да ги управляваме (емоционална интелигентност);

– Когато назоваваме/изразяваме страстите те към този момент нямат власт над нас.

Предлагам ви няколко лесни стъпки, които ще ви оказват помощ да се справите по-лесно с измененията в живота си! Не можем да спрем смяната, само че можем да изберем по какъв начин да реагираме, когато тя се появи в живота ни, нали?

Е, първо разпознайте, че сте в развой на смяна

Това е противопоставяне на тъй наречените „ закопаване на главата в пясъка ” и изчакване „ нещата да се оправят и подредят от единствено себе си ”.

Отричането не прави по този начин, че казусът да изчезне. Затова осъзнайте, че преминавате през нещо като плаващи пясъци и бъдете положителни със себе си.

Изправете се пред страха от смяна

Приемете, че е изцяло в реда на нещата да нямате огромно предпочитание да се променяте. С всички ни е по този начин!

Всяка смяна е обвързвана със стрес, тъй че научете нови способи да релаксирате. Разходки навън, йога, слушане на хубава музика. Изберете обичано занятие и си кажете, че всичко ще бъде наред. И ще бъде!

Говорете за компликациите си

Едно от нещата, които в действителност оказват помощ да се оправим по-лесно с измененията в живота ни е да се свържем с околните си хора и да споделим терзанията си с тях.

Не е нужно да се опитваме да изглеждаме „ съвършени ” в очите на приятелите си. Споделянето и откритостта са лепилото, което поддържа положителните връзки.

Доверете се на интуицията си

Много постоянно не виждаме дребните знаци и не чуваме вътрешния си глас, който ни нашепва, че нещо би трябвало да се промени или че обстановката, в която сме не е удовлетворяваща за нас.

Както и не „ виждаме ”, че нещо към нас към този момент се е трансформирало. Интуицията постоянно ни нашепва верните неща и е добре да се научим да се вслушваме в нейните тихи препоръки.

Позволете на вярното решение да пристигна

Дали изпитваме потребност да предприемем някаква смяна или да решим дали да се предадем и да приемем нещата такива, каквито са – вярното решение ще се прояви единствено.

Това не е нещо, за което би трябвало да се бърза или нещо, което наложително ще се позволи с мозъка.

Този вид отговори идват при нас в тишина. Те ни демонстрират тихия глас на душата. Смисълът е да бъдем осъзнати и да се предадем на Божествената страна на живота, да останем отворени за упътвания и да се доверим, че животът ще ни покаже най-хубавият за нас път напред.

Бъдете признателни

Изразявайте благодарността си и се доверете на Вселената, че най-хубавото занапред следва.

Каквото и да се случва в живота ви, смяната е един ъпгрейд, след който ще бъдете доста по-осъзнати и уверени в личните си сили.

Автор:  Екатерина Кьосева

източник:  eterina.me

Още от Екатерина Кьосева можете да намерите на фб страницата  SHREYA

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР