Много често, когато чуем вълнуваща и красива история за любов,

...
Много често, когато чуем вълнуваща и красива история за любов,
Коментари Харесай

10 любовни филма, вдъхновени от истински събития

Много постоянно, когато чуем вълнуваща и красива история за обич, си споделяме: „ Това се случва единствено във филмите “ .

Да, действителността е прекомерно елементарна, от време на време скучна и понякога даже сурова…

Днес обаче ще разбием това факсимиле и ще ви представим ранглиста с 10 сантиментални кино лентата, основани по същински истории.

1. Сватбен обет

Този филм е основан на същинската история на младоженците Ким и Крикит Карпентър, изиграни от Чанинг Тейтъм (Лео) и Рейчъл Макадамс (Пейдж). Младата двойка претърпява случай, вследствие на който Крикит страда от амнезия. Тя изгубва спомените си за последните 18 месеца – тъкмо времето, когато двамата се срещат и се влюбват един в различен. Паметта ѝ не се възвръща, само че Ким не се предава: той остава със брачната половинка си, до момента в който тя още веднъж се влюбва в него.

2. Кралицата на пустинята

„ Кралицата на пустинята “ се основава на биографията на английската писателка и странник Гертруд Бел. Като щерка на богати родители, момичето не се интересува от обществения живот на лондонските аристократи. Гертруд (изиграна от Никол Кидман) отпътува за Изтока, където се влюбва в Хенри Гадоган, чиновник на посолството, в чиято роля се въплъщава Джеймс Франко.

3. Анна и кралят

Този филм е основан от записките на учителката, странник и социална фигура – Анна Леоноуенс. През 60-те години на XIX век тя е преподавала британски език и просвета на 39 съпруги и 82 деца на крал Монгкут в продължение на повече от 5 години. Анна, чиято героиня е изиграна от Джоди Фостър, придобива репутацията на мъдра жена-визионер, защото мощно пази и брани своята позиция.

4. Далеч от Африка

Филмът е основан на автобиографичната книга на датската писателка Карен Бликсен. След като се реалокира в Африка, с цел да стартира своя бизнес, Карен среща Денис Финч Хатън, ловджия и странник. Въпреки огромната разлика в техните ползи и усети, Карен и Денис претърпяват плевел романс. Карен е изиграна от несравнимата Мерил Стрийп, която е отличена със 7 награди „ Оскар “.

5. Съдба на куртизанка

Това е екранизация на биографията на една от най-известните и красиви куртизанки от Венеция през XVI век – Вероника Франко (в ролята е Катрин Маккормак). Младата жена се влюбва в юноша с аристократично родословие, който обаче не може да стане неин легален брачен партньор. Следвайки препоръките на майка си, Вероника става куртизанка и с помощта на остроумието и хубостта си, печели сърцата на доста мъже.

6. Теорията на всичко

Ученият Стивън Хокинг се влюбва в студентката по лингвистика Джейн Уайлд. Не след дълго, заради прогресираща болест, той стартира да губи надзор над тялото си, само че благодарение на обичаната си продължава своите проучвания. Еди Редмейн, който влиза в ролята на видния астрофизик, е отличен с премия „ Оскар “.

7. Невидимата жена

Този филм споделя за любовната история на Чарлз Дикенс, изигран от Ралф Файнс, и млада жена на име Елън (Нели) Тернан, в ролята е Фелисити Джоунс. Те се срещат през 1857 година, когато той е на 45, а тя – на 18. Бурният романс продължава 13 години, до гибелта на писателя.

8. Красив разум

Това е историята на надарения математик и притежател на Нобелова премия Джон Наш, който страда от шизофрения. В ролята на Наш се въплъщава невероятният Ръсел Кроу. В допълнение към изключителните достижения и компликации, с които геният би трябвало да се сблъска, филмът демонстрира откровената и чиста обич на преданата му брачна половинка Алисия Наш, изиграна от Дженифър Конъли.

9. Да преминеш границата

Този филм показва биографичната история на известния кънтри артист Джони Кеш и втората му брачна половинка Джун Картър. Джони, изигран от Хоакин Финикс, мечтае да бъде с тази жена повече от 10 години. Семейният им живот се оказва сложен: пристрастяване към опиати, фамилни и психически проблеми – единствено огромна обич може да преодолее всичко това. Рийз Уидърспун, изиграва Джун Картър, а за ролята си получава премия „ Оскар “.

10. Яж, моли се и бит

Тази екранизация на автобиографичния разказ на Елизабет Гилбърт ни демонстрира, че тестванията, пред които ни слага животът, са в действителност опция да променим себе си към по-добро. Един ден, когато героинята, изиграна от Джулия Робъртс, осъзнава, че е нещастна от метода, по който живее, взема решение да поеме на увлекателно и далечно странствуване. Тя намира освен щастието, само че и среща любовта в лицето на очарователния Фелипе (в действителния живот на писателката, това е Хосе), в ролята е Хавиер Бардем.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР