Много благоевградчани посещават редовно република Северна Македония, правят партита, та

...
Много благоевградчани посещават редовно република Северна Македония, правят партита, та
Коментари Харесай

Eто как се изхитриха ресторантьорите в Северна Македония: Вече няма безплатна гарнитура – ако искаш парче месо, трябва да платиш и купа ориз!

Много благоевградчани посещават постоянно република Северна Македония, вършат празненства, та даже и сватбени тържества, поради вкусната и екологично чиста храна на относително прилични цени. Добре е обаче да имате поради някои новости в месетните заведения за хранене. Нова процедура в някои от заведенията за хранене в Скопиепредизвика недоволството на гостите, които са сюрпризирани от спомагателни разноски за нещо, което не са поръчали.

В прочут ресторант в Скопие,ако си поръчате ребърца на фурна, това наслаждение ще ви коства 370 денара, само че още 90 денара автоматизирано ще бъдат добавени към сметката без ваше познание, тъй като там бяха печени картофи в чинията.

Това значи, че за едно главно ядене гостите заплащат 460 MKD, което е съвсем 25% повече от оповестената цена.

„ Това е нова процедура, която въведохме от началото на годината. Смятаме, че е добре да таксуваме гарнитурата, защото тя е формирана от качествени съставки и усъвършенства усета на главното ядене. Към главното ядене получавате гарнитура и самун за сумата от 90 денара, което е доста налично ”, описа пред Точка мк,сервитьорът в ресторанта.


Тази процедура обаче не се харесва на доста от гостите, които считат, че са излъгани и че заведенията за хранене би трябвало да ги осведомят за спомагателните разноски, преди да сервират ястията.

„ Не съм поръчал гарнитура, единствено печено ребро. Когато получих ястието, видях, че в чинията има и печени картофи, само че си помислих, че това е част от офертата. Когато получих сметката, бях шокиран да видя, че би трябвало да платя спомагателни 180 MKD за обяд за двама за нещо, което не съм поръчал. Това е незаслужено и нелегално “, сподели Марио, гражданин на Скопие, който постоянно посещава заведения за хранене.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР