Мнението на фенове и специалисти за класата на футболисти се

...
Мнението на фенове и специалисти за класата на футболисти се
Коментари Харесай

От рекордните точки в Европа до Купата... И пак в групи, и пак към Купата!

Мнението на почитатели и експерти за класата на футболисти се мени като деня с нощта - всяко денонощие. Така е и с тези на ЦСКА. " Червените " са в серия от неприятни резултати и незабавно започнаха мненията по какъв начин надали не там са събрани играчи със съмнителни качества. Как е допустимо да наричаш " ментета " и " наемници " хора, които си боготворял единствено преди месеци? Те бяха герои след отстраняването на Осиек и най-много Виктория (Пилзен), което обезпечи на ЦСКА второ следващо присъединяване в групова фаза на евротурнири. Бяха обичани след извоюваната Купа на България. Ако щете, даже след триумфа във Вечното дерби, въпреки и с минимални победи. Левски към този момент 3 години няма триумф против 31-кратния първенец. Бяха сърцати и с качества, когато с 4:1 бе победен Лудогорец, също по този начин отхвърлен на полуфинал за Купата с победа в Разград... И отново - след 1:0 за ЦСКА на " Армията " в мач за състезание от този сезон.

Да се върнем и към различен факт, който е доста значим. През предходната акция " армейците " завоюваха най-вече точки в групи от евротурнири. В Лига Европа имаха 5, насъбрани след победа над италианския гранд Рома с 3:1, тъждество с " вълците " на " Олимпико ", и тъждество с първенеца на Румъния Клуж в Северната ни съседка. Не един, не двама, 10 от оня тим и в този момент са в ЦСКА. Става въпрос за вратаря Густаво Бусато и полевите играчи Юрген Матей, Жеферсон, Греъм Кери, Георги Йомов, Тибо Вион, Брадли Мазику, Иван Турицов, Амос Юга и Ахмед Ахмедов. Всикчи те играха в Европа през предишния сезон. И помогнаха доста за рекордните 5 точки. Преди това пък победиха БАТЕ и Базел.

Да, няма го Али Соу. Но той, съгласно мен, беше сменен от още по-добър централен нападател и голаджия, какъвто е Жорди Кайседо. В ЦСКА в този момент е и Мено Кох, който направи постоянна централна двойка в отбраната с Матей.

Долу ръцете от футболистите на ЦСКА! Безумно е да твърдиш, че те не стават, когато обстоятелствата приказват тъкмо противоположното. Отборът е в рецесия, вижда се. За страдание, пристигна тъкмо в най-важната част от сезона. Но не може по този начин бързо да се не помни всичко, което направиха тези момчета в последната година, година и половина. Да бъдат обиждани, да се моли надали не за тотална смяна на отбора. Продължавам да настоявам, че ЦСКА има едни от най-хубавите футболисти от години насам. Доказва се и от упоменатите в горните редове обстоятелства, и от това, че за втора поредна година " алените " обират съвсем всички самостоятелни награди на церемонията " Футболист на годината ".

Надеждата на почитателите е да видят видоизменен ЦСКА след паузата за мачовете на националните тимове. Сега има време да се работи още повече с футболистите - да се тренира крепко, да се работи и за физическата им подготовка, и за тактическата, и за психическата. Както сподели и Валентин Антов, Купата на България е добра опция. Не стане ли ЦСКА първенец, този трофей е повече от значим. Най-малкото и тъй като " армейците " се приближават до Левски по брой Купи на България, до върха и във втория по значителност шампионат у нас. Без трофей, то сезонът би бил неуспех. Едно е ясно - тези играчи към този момент завоюваха Купата. Знаят по какъв начин да го създадат още веднъж, имат качествата. Но би трябвало да усетят поддръжка и от почитателите. Които стават все по-малко на трибуните. ЦСКА не би трябвало да цялостни стадиона единствено на край. Но това е друга тематика, коментирана доста пъти. Сега е време за къса отмора, изчистване на главите и доста тренировки. За да може смяната да се види още на мача с Берое при започване на април. И изключително в двата полуфинала със Славия. Колкото и да им е неприятно в ЦСКА, Купата отново е като купа. Да бъде вдигната най-малко тя...
 Ахмед Ахмедов скоро подготвен за игра
Ахмед Ахмедов скоро подготвен за игра

Започва тренировки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР