Ммеждународната рейтинговата агенция Standard & Poor’s повиши кредитния рейтинг на

...
Ммеждународната рейтинговата агенция Standard & Poor’s повиши кредитния рейтинг на
Коментари Харесай

Standard & Poor’s повиши кредитния рейтинг на НЕК

Ммеждународната рейтинговата организация Standard & Poor’s увеличи кредитния рейтинг на „ Национална електрическа компания “(НЕК ) от " ВВ- “ на " BB “, със постоянна вероятност заради подобряване на кредитните индикатори на сдружението.

Повишаването на рейтинга е резултат от изключителното показване през 2022 година на НЕК ЕАД и едноличния притежател на компанията - „ Български енергиен холдинг “ (БЕХ). Стабилната вероятност отразява упованията на рейтинговата организация, че БЕХ ЕАД ще продължи да оказва ликвидна поддръжка на НЕК ЕАД и останалите дъщерни сдружения от Групата, както и ще поддържа задлъжнялостта си ниска за интервала 2023 – 2025 година От Standard & Poor’s показват също, че чакат усъвършенстване в профила на приходите на БЕХ ЕАД, оповестиха от НЕК.

Отлагането на либерализацията на пазара на електрическа енергия на дребно за 2025 година лимитира независимия кредитен профил на НЕК ЕАД. Рейтинговата организация предвижда, че заради осъществяването на функционалността на Обществен снабдител НЕК ЕАД може да бъде изправена пред променливи финансови резултати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР