Млекопреработвателното предприятие Деари фууд България, разположено в Севлиево, инвестира над

...
Млекопреработвателното предприятие Деари фууд България, разположено в Севлиево, инвестира над
Коментари Харесай

"Деари фууд България" инвестира над 6 млн. лв в разширяване на производството и ВЕИ

Млекопреработвателното дружество " Деари фууд България ", ситуирано в Севлиево, влага над 6 млн. лева в нова индустриална постройка, съоръжение и енергийна успеваемост. Проектите се финансират със лични средства, с банков заем и със дотация по Програмата за развиване на селските региони, заяви за " Капитал " Никола Филипов, миноритарен притежател и финансов шеф.

" Повечето компании в бранша срещат все по-големи компликации в това да трансферират непрекъснато повишаващите се индустриални разноски върху крайните клиенти. Нужни са обилни вложения, с цел да усъвършенстваме разходната конструкция и да поддържаме допустимо най-ниски цени при оптимално качество на продуктите ", разяснява за " Капитал " Огнян Ганев, мажоритарен притежател, който дава отговор за оперативната активност и пазарите на сдружението.
Повече продукция, по-добра логистика
Новата индустриална постройка, в чието създаване са вложении 1.5 млн. лв., ще се простира на 1800 кв. метра разгъната застроена повърхност и ще е подготвена напролет на 2023 година Инвестицията се прави със лични средства и банков заем. Тя ще разреши на компанията да разшири складовото си стопанство и да конфигурира нови софтуерни линии, които ще усилят потенциала за производството на УХТ млека със 150%.

За да усъвършенства индустриалните разноски, " Деари фууд България " е договорила покупката на два робота за палетизиране, които ще бъдат доставени през октомври. Те ще обезпечат оптималната гъстота и успеваемост при работа, защото ще ускорят всички вътрешни процеси по подготовка на палетите за експедиция.
Реклама
Предстои и покупката на нова линия за дезинфекция на течни артикули.
Огнян Ганев, мажоритарен притежател: Нужни са обилни вложения, с цел да се усъвършенстват високите разноски Източник: Деари фууд България По-малко разноски за сила
Пред довеждане докрай е построяването на фотоволтаична централа с потенциал от 0.5 MW, в която са вложени над 560 хиляди лева " Със своето пиково ползване от 2000 куб. метра, нашият млекокомбинат е вторият по величина потребител на природен газ в Севлиево. С построяването на солари ще отимизираме разноските за електрическа енергия, които за юни 2022 се повишиха три пъти по отношение на юни 2021 година и то след обезщетения. Целта е при слънчево време централата да задоволи напълно потребностите от електрическа сила на предприятието в светлата част на денонощието, разяснява за " Капитал " Огнян Ганев.

" Фотоволтаиците, роботите и линията за дезинфекция се финансират с 80% предплатен банков заем. В началото на годината обаче подадохме документи по подмярка 4.2 " Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули " от Програмата за развиване на селските региони, при която грантът е до 50%. След сключване на контракт с фонд " Земеделие " с размера на получената дотация ще погасим останалата част от заема ", посочи за " Капитал " Никола Филипов.

Движението в цените на енергийните запаси подтиква компанията да предприеме и други енергоспестяващи ограничения. " Инвестирахме 370 хиляди лева без Данък добавена стойност лични средства в преправянето на горелките на природен газ, с цел да могат да работят на дизелово гориво и мазут. Целта е да понижим зависимостта си от природния газ и вероятно даже да реализираме прекъсване на доставките му ", заключи Огнян Ганев.
Реклама Компанията
" Деари фууд България " е профилирана в производството и продажбата на млека и млечни артикули. Предприятието преработва краве, овче, козе и биволско мляко. Продуктовата му гама включва пастьоризирано краве мляко, класическите бели саламурени сирена, кашкавал, кисели млека, сметана. Сред марките на компанията, която има лична логистика, са " Терра " (премиум клас, в комерсиалните вериги), " За посетители ", " Белчо и Сивушка ", " Манчо и Румка ", натурална и растителна сметана Cremle и Cream Alle и други

Основен дял заемат стерилизираните UHT млека, при които, по данни на компанията, тя е с към 70% пазарен дял в размер, както и натуралната млечна сметана. " Деари фууд България " е профилирана и в производството на артикули под непознати марки, като в този сегмент също е измежду най-големите в България.

През 2020 компанията влага 3 млн. лева в модернизиране на млекопреработващите мощности. Над 80% от продукцията е предопределена за износ за цяла Европа, Нова Зеландия, Австралия, Ливан и други
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Енергетика 3 Енергетика 1 Политика 2 Енергетика 3 Коментари и разбори 1 Политика 2 Енергетика 3 Коментари и разбори Реклама
Заетите в компанията са към 100. За 2021 година тя регистрира 17.942 млн. лв. общи доходи по отношение на 16.038 млн. лв. за 2020. Печалбата за предходната година е 717 хиляди лв. при 679 хиляди лева за 2020. " За тази година чакаме 20% растеж на приходите, като този скок не е функционалност единствено на инфлацията, само че и на по-големи размери на произвеждане ", заключи Никола Филипов.
Свързани публикации Наредба " опакова " сиренето с палма и повече вода 16 август 2021, 06:38 " Деари фууд България " влага 3 млн. лева в модернизиране на мощности 23 ноември 2020, 14:27 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР