Млечните продукти в България поскъпват и тази тенденция ще се

...
Млечните продукти в България поскъпват и тази тенденция ще се
Коментари Харесай

Производители прогнозират поскъпване на мляко, сирене и масло

Млечните артикули в България нарастват и тази наклонност ще се резервира през идващите месеци. Това заяви пред радио " Дарик " ръководителят на асоциацията на млекопреработвателите у нас Димитър Зоров.
Причината за по-високите цени на кисело мляко, сирене, кашкавал и краве масло е в нарасналата изкупна цена на прясното мляко. От бизнеса регистрират и по-високи разноски за заплати и електрическа енергия. Все отново не се чака шоково повишаване.
" Цената на млечните артикули се усилва. И освен на краве маслото, само че и на другите млечни артикули се покачва. В Европа са почнали по-драстични нараствания на цените на млечните артикули и това се дължи на един главен фактор - в случай че съпоставяме цената на главната суровина, тъй като млякото е суровината в млечните артикули, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сега има повишаване към 40% на сурово мляко. Миналата година, даже и в Европейския съюз приблизително беше към 23 до 25 цента единствено кг мляко, а тук към 55 ст. литър мляко. В Европа цената на млякото е сред 37 и 41 цента, а в България е сред 72 и 80 ст. Говорим за мляко, отговарящо на всички хигиенични индикатори по отношение на европейските критерии ", сподели Зоров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР