Младият лекар Теодор Ангелов стана Докторант на годината“ в традиционния

...
Младият лекар Теодор Ангелов стана Докторант на годината“ в традиционния
Коментари Харесай

Престижни награди в 15 категории бяха връчени тази вечер на конкурса Студент на годината в София

Младият доктор Теодор Ангелов стана " Докторант на годината “ в обичайния конкурс, проведен от Националното посланичество на студентските препоръки.

" Давам тази премия с горделивост и признателност за вашия труд, за вашия принос към науката, за това че сте насочили напъните си в проучвания, които могат да победят тежки заболявания и да трансформират света “, сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, който връчи оценката на спечелилия на публична гала в УНСС.

Той заяви, че от близо 6 500 докторанти във висшите учебни заведения към 11 % са в направление медицина. Професията е с нулева безработица и голяма конкуренция. Всички ние можем да се гордеем, че хиляди младежи избират да се посветят на нея, тъй като в основата й е спасяването на човешкия живот.

Теодор Ангелов от МУ-София завоюва наградата в категория " Докторант на годината “ от състезанието " Студент на годината “, който се организира към този момент 17 години. Завършил е медицина със Златен Хипократ, притежател е на голям брой национални и интернационалните оценки поради своята научна работа в региона на заболяванията на нервната система и редките заболявания. Автор и съавтор е на над 30 научни изявления, началник и участник в научни планове.

Наградите в състезанието " Студент на годината “ са самопризнание за достиженията на българските студенти и докторанти, предизвикват на тяхната интензивност и подтикват надграждането на тяхната подготовка, сподели още министър Цоков.

За 17 години, откогато се организира състезанието в него са взели участие над 3000 младежи от българските висши учебни заведения, а повече от 200 от тях имат достойнството да носят това влиятелно отличие.

Високата академична подготовка, която получават нашите студенти и докторанти сигурно ще способства за развиването на страната и за тяхното персонално благоденствие, сподели министърът на образованието и науката.

На церемонията " Студент на годината “ се връчват награди в още 14 категории: " Студент-доброволец “, " Български студент, учащ се в чужбина “, " Чуждестранен студент в България “, " Сигурност и защита “, " Изкуства “, " Спорт “, " Здравеопазване “, " Педагогически науки “, " Хуманитарни и обществени науки “, " Стопански науки “, " Правни науки “, " Природни науки, математика и информатика “, " Технически науки “ и " Аграрни науки и ветеринарна медицина “.

В церемонията участваха министър-председателят акад. Николай Денков, кметът на София Васил Терзиев, министри, представители на академичната общественост и на студентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР