Младият изобретател разработва дрона си, след като със семейството му

...
Младият изобретател разработва дрона си, след като със семейството му
Коментари Харесай

Украински тийнейджър изобрети дрон, който открива противопехотни мини

Младият откривател създава дрона си, откакто със фамилията му бягат от бомбардирания Киев през февруари и се местят в едно мазе в провинцията, споделя smithsonianmag.com. „ Живеехме с осем души. През цялото време чувахме детонации, ракети, самолети и беше в действителност мъчно да не мислим за войната “, спомня си Клименко.

Това несъмнено, е невероятно – войната се усеща във всичко и след няколко седмици акомодация Игор взема решение да преразгледа детския си план - дрон, който може да открива неексплодирали противопехотни мини и да оповестява координатите им. „ Не можех да се откажа. Моите хора пазят Украйна, моята страна, мен, моето семейство и желаех да оказа помощ ”, споделя Игор.

Докато приключва учебно заведение и се крие от офанзивите, той работи с учени и програмисти, с цел да усъвършенства своя Quadcopter Mines Detector. Сега има два работещи прототипа на устройството и два украински патента. На 20 септември създаването му е показана на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton GlobalIn...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР