Младият български съдия на стол Стефан Миланов е наказан за

...
Младият български съдия на стол Стефан Миланов е наказан за
Коментари Харесай

Български тенис съдия е наказан за нелегални залози

Младият български арбитър на стол Стефан Миланов е осъден за шест месеца и е санкциониран с $10 000 поради залагане на тенис мачове, в това число на подобен, който е управлявал персонално. Това заяви през днешния ден интернационалната организация за тенис интегритет (ITIA), съблюдаваща спазването на разпоредбите в антикорупционната стратегия (ТАСР) на международния тенис.

Санкцията на 24-годишния българин влиза в действие със задна дата от 15 ноември 2022 година и ще е годна до 14 май 2023 година През този интервал Миланов има цялостна възбрана както да съдийства, по този начин и да участва на тенис събития под юрисдикцията на която и да е управителна организация - локална или интернационална.

Според известието от ITIA Миланов е признал две обособени нарушавания на раздел D.1 от ТАСР: " Никое публично лице няма право директно или непряко да прави
залози за резултата или който и да е различен аспект на съревнование или каквото и да е друго тенис събитие. "

От българската федерация по тенис (БФТ) също са спрели правата на младия арбитър и възнамеряват да наложат и по-тежка глоба.

" Федерацията постоянно е била ангажирана със спазването на феърплея и е проявявала безкомпромисност към нарушителите - разяснява ръководителят на съдийската комисия към БФТ Веселина Донева. - Както играчите, по този начин и съдиите се следят прецизно от отдела за битка с корупцията към интернационалните федерации и всеки от тях би трябвало да е почтен. Категорично осъждаме присъединяване в сходни незаконни действия. Подкрепяме напълно дейностите на ITIA за съхраняването на честността в спорта. На идващото съвещание на Управителния съвет ще предложим Стефан Миланов за налагане на в допълнение наказване от дисциплинарната комисия. Отправяме зов към всички тенисисти и съдии да не вземат участие в каквито и да било корупционни практики, тъй като всеки ще си понесе следствията. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР