Младите шофьори имат прекалено самочувствие на пътяРъчната спирачка не е

...
Младите шофьори имат прекалено самочувствие на пътяРъчната спирачка не е
Коментари Харесай

Младите шофьори: Със самочувствие и без правилна преценка за риска на пътя

Младите водачи имат прекомерно самочувствие на пътя Ръчната спирачка не е играчка и никога не би трябвало да се дърпа в придвижване. Това разяснява пред Дарик ръководителят на Академия за безвредно шофиране " Павел Жеков " - Васил Жеков.
 


Професионалният авто играч означи, че младите водачи имат прекомерно самочувствие на пътя и това постоянно е причина за липса на вярна преценка при рискови обстановки. " Строго е неразрешено да се опитва по улиците. Тези, които го вършат, не са виновни единствено за техния живот, само че и за живота на останалите. А те не се замислят, че заплашват живота и на останалите ", разяснява Жеков.
 
Всички сме били нови водачи и всеки желае да изпита удоволствието от шофирането , признава той. " За страдание в България няма къде да се случи това нещо. Почти във всички страни има писти, полигони, където това да се случва. Места, където да се изразходва тази сила , експанзия ", добавя Васил Жеков.
 
" Шофьорите не знаят, че колата е нещо доста рисково и съществуват физични закони, които би трябвало да бъдат изучени , с цел да могат да си разрешат изобщо да вършат каквото и да е с автомобила ", разяснява още автомобилният играч.
 
 ThinkStock/Getty Images-->

И дава образец с ръчната спирачка. " Тя не би трябвало да се пипа в града ", безапелационен е той. " Ръчната спирачка е направена колата да не потегля, в случай че е под надолнище. И в професионалните среди тя се употребява от водачите в надпревари. По никакъв метод ръчната спирачка не би трябвало да бъде опъвана от водачите в градски условия ", разясни пред Дарик ръководителят на Академията за безвредно шофиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР