Младите хора в България са прагматични, оптимистични, но дистанцирани от

...
Младите хора в България са прагматични, оптимистични, но дистанцирани от
Коментари Харесай

Проучване: Все по-голяма част от младите българи искат да останат и да се развиват в България

Младите хора в България са прагматични, оптимистични, само че дистанцирани от политиката. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ социологът Елена Дариева. Данните са от проучването  " Млада България " - по искане на " Булевард България ",  осъществено от социологическата организация " Насока ", което обгръща българи от цялата страна, на възраст сред 16 и 25 години.

 
 Izlsedvane Nasoka 2
Младите хора у нас са ориентирани към работни позиции, които дават опция за по-гъвкаво работно време, отдалечена работа и метод самичък да подреждаш всекидневието си. 38% от младите българи споделят, че най-предпочитаните специалности са точно в IT бранша. По-малък е процентът на хората, които желаят да се осъществят като лекари, адвокати.
 Izlsedvane Nasoka 3
Безспорно най-важният извод от това изследване обаче е, че все по-голяма част от младите българи желаят да останат, да се развиват и осъществят в България, сподели още Елена Дариева. Според нея в изследването са станали ясни и някои притеснителни неща – едвам 19% от младежите сред 16 и 25 години спортуват постоянно и интензивно. С повишаване на възрастта, нараства и отводът от спорт, тогава те избират към този момент да се занимават с цифрови технологии, сподели още социологът.

Целия диалог гледайте във видеото. 
 Izlsedvane Nasoka 6
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР