Младите хора искат успешна реализация в България, следвайки пътя на

...
Младите хора искат успешна реализация в България, следвайки пътя на
Коментари Харесай

Младите искат да се развиват в България, следвайки пътя на новите професии

Младите хора желаят сполучлива реализация в България, следвайки пътя на новите специалности, които навлизат в резултат развиването на осведомителните технологии.

Това споделят над 150 младежи от цялата страна, най-вече възпитаници от 10 и 11 клас, които участваха в поредност от три национални юношески срещи, проведени от Сдружение „ Моят град “ по Програма „ Еразъм+ “.

Младежките конгреси се състояха в градовете Варна, Стара Загора и София под мотото “Кариерите на бъдещето ”. По време на тези срещи младежите обсъждаха проблеми на професионалната реализация, навлизането на новите специалности и потребностите на бизнеса, предприемачеството измежду младежите.

Те споделиха, че с цел да тръгнат по пътя на бизнесмена и да развиват личен бизнес в родината си е нужно да усещат по-голяма непоклатимост и предвидимост на страната. Гост-лектор на заключителната младежка среща в София, извършена на 26.03.2019 в 128 СУ Алберт Айнщан беше известният стопански анализатор Петър Ганев.

Той показа с участниците, че „ Хората, които развиват личен бизнес, са моторите на напредъка в една пазарна стопанска система, само че също по този начин добави и че да поощряваш младите към предприемачество, може единствено след честното предизвестие, че това значи да работиш в нестабилна и рискова среда. Той прикани младежите да се насочат към браншове, които са световни и са свързани с осведомителните технологии “.

Младите хора от Стара Загора споделиха, че предприемачеството е пътя към нововъведенията, а нововъведенията са ключът към триумфа в цифровият век в който живеем. Те ще търсят смислена кариера и работна среда, която да ги стимулира.

Младежите от София се откроиха с това, че са по-ориентирани към опциите за подвижност в Европа и познават добре специалностите на бъдещето (коучинг, софтуерни инженери, специалисти по риска, специалисти финансови пазари и др.).

Една от най-важните преимущества на младежките конгреси е опцията младежите да дебатират своите визии и проблеми свързани с избора на специалност с кариерни експерти и с работодатели.

Всички участници в план „ Кариери на бъдещето “ 2018-2-BG01-KA347-048198 получиха документ Youthpass за добитите познания с поддръжката на Програма Еразъм+.

В резултат е основан и он-лайн справочник „ Как да се подготвим за кариерите на бъдещето “, който ще се популяризира свободно като нов учебен запас в поддръжка на младежите в страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР