Единствено Кошлуков решава кога самият той ще напусне БНТ. Откриха

...
Единствено Кошлуков решава кога самият той ще напусне БНТ. Откриха
Коментари Харесай

Единствено Кошлуков решава кога самият той ще напусне БНТ

Единствено Кошлуков взема решение по кое време самият той ще напусне Българска национална телевизия. Откриха формулата по какъв начин мандатите на генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР да станат пожизнени като в Светия синод, макар че Законът за радиото и малкия екран споделя те да са 3-годишни. За задачата е належащо регулаторът, който избира шефовете на двете публични медии, да е мощно политически подвластен и болшинството от членовете в него да не са в положение да преценяват до какво може да доведат дейностите им. Второ, необходим е участник в директорския конкурс, който ще обслужи ползите на индивида, който би трябвало да бъде заменен, и с цената на всичко ще пречи това да се случи. И трето, нужни са депутати, които всекидневно ще следят неуместната обстановка, само че ще се вършат, че не я виждат.

Формулата за безконечния мандат бе изобретена към провеждането на последния конкурс

за общоприет шеф на Българска национална телевизия, който Съветът за електронни медии (СЕМ) не съумя да завърши с избор през към този момент далечната 2022 година Най-голяма полза от това има настоящият началник на малкия екран Емил Кошлуков. Той продължава да ръководи към този момент близо 2 година след приключването на мандата си и никой не може да каже докога това ще продължи.

Както „ Сега “ писа, основна роля в превръщането на Кошлуков в доживотен общоприет шеф има спортният публицист Сашо Йовков.

Единствено Кошлуков взема решение по кое време самият той ще напусне Българска национална телевизия 10.06.24 11:25 Бойко Борисов на посещаване в Магерово, обърна се към съперниците си (ВИДЕО) 10.06.24 11:24 The National Interest: Джо Байдън върви по пътя на нуклеарна война с Русия 10.06.24 11:21 Ключови фактори за муден метаболизъм 10.06.24 11:06 При 64.06% обработени протоколи: ГЕРБ печели вота за Народното събрание, вижте кой е втори 10.06.24 11:02

Той бе съперник на Кошлуков в надпреварата преди 2 година, а след това се трансформира в главната причина началникът на „ Сан Стефано “ 29 да не става от шефския стол. Това се случва посредством непрекъснато шиканиране на правосъдния развой, който се води за резултатите от състезанието за Българска национална телевизия. Важен подробност в целия проблем е, че откакто Кошлуков остана в Българска национална телевизия, той назначи Йовков за съветник на БНТ3, въпреки че през 2020 година Управителният съвет на Българска национална телевизия, отпред с Кошлуков, освободи волейболния коментатор от позицията му на началник на спортната редакция на малкия екран.

Завръщайки се на „ Сан Стефано “ 29, консултантът няколко пъти стопира директорското дело.

При старта на първа инстанция Йовков уведоми съдията, че желае отсрочване, защото е болен, а желае да участва. Впоследствие нито един път не се яви персонално в Административен съд-София област (АССО). За сметка на това отсрочи няколко съвещания с претенции за уточняване на разнообразни елементи. Преди дни отново с болничен лист Йовков блокира тръгването и на втора инстанция във Върховния административен съд (ВАС).

Тъй като съвещанията там са по-нарядко спрямо АССО, идващият опит за начало на делото във Върховен административен съд евентуално ще е чак след месеци.

Съвет за електронни медии също има изключителна заслуга за намирането на формулата на безконечните шефски мандати.

На процедура целият циничен цикъл в Българска национална телевизия се завъртя поради дейностите на част от членовете на медийния регулатор. Както „ Сега “ писа, през юни 2022 година надзорниците не избраха нито един от претендентите за нов началник на Българска национална телевизия. Ако някой е не запомнил, почти по това време президентът Румен Радев към този момент бе в спор с някогашните си служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Вотът в Съвет за електронни медии за директорското място в националната телевизия изглеждаше като огледало на този спор.

Хората в регулатора от квотата на Радев – някогашният началник на Съвет за електронни медии Соня Момчилова и някогашният кореспондент от Би Ти Ви Габриела Наплатанова, не харесаха нито едно от предложенията, направени от сътрудниците им Пролет Велкова и Симона Велева, определени от Народното събрание с номинация на ПП/ДБ. Особено странни бяха причините на Наплатанова, която призна, че харесва концепцията на някогашния си началник в Би Ти Ви Венелин Петков, добави, че го познава от 22 години и че за тези години той се е посочил като кардинален човек, който може да свърши работа в Българска национална телевизия.

Но отхвърли да взе участие във вота за него, с цел да нямало спекулации,

че изборът й е индивидуален и прочувствен. Не стана ясно кой и за какво ще я упрекна в сходно нещо, откакто член на Съвет за електронни медии нейно обвързване е да избере най-хубавия претендент за шеф на Българска национална телевизия.
Всички тези парадокси доведоха до такава степен никой от съперниците на Кошлуков да не събере задоволително гласове и той да се задържи на власт, въпреки всички в Съвет за електронни медии (без определената с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи Галина Георгиева, която даде вота си за Кошлуков) да споделяха, че е несъответствуващ за шеф. Част от членовете на съвета явно си фантазираха, че държат ситуацията под надзор, защото след проваления конкурс Момчилова разгласи, че до дни ще разгласи нов.

После обаче пристигна правосъдното дело и към този момент съвсем 2 година всички в Съвет за електронни медии гледат с пръст в устата. Ръководителите на съвета към този момент даже не идват на правосъдните съвещания, а се явяват единствено юристите, които стоят пред вратите и питат дали ще има пледоарии или следва следващото отсрочване.

Членовете на Съвет за електронни медии сега наподобяват като футболисти на „ Боруна “ (Царева ливада),

които следят по какъв начин играчите на „ Реал “ (Мадрид) си разиграват топката и не им дават да я пипнат. Тя е в ръцете на волейболния познавач Йовков, от който зависи още какъв брой дълго Кошлуков ще стои отпред на Българска национална телевизия. Като се има поради, че Йовков е персонален избор на Кошлуков за съветник на БНТ3, може да се каже, че на процедура Кошлуков ще реши докога Кошлуков ще ръководи издържаната от всички български данъкоплатци телевизия.

Депутатите в Народното събрание също имат основна роля в проблема с Българска национална телевизия и с пожизнените управителен мандати. През 2016 година Народното събрание одобри решение шефовете на двете медии да не напущат постовете си след приключването на 3-годишния интервал на ръководство, а да стоят до провеждането от Съвет за електронни медии на нов конкурс. Целта беше партиите да си дадат време за пазарлъци кой да поеме малкия екран след Вяра Анкова, чийто мандат изтече същата година.

Нейният правоприемник Константин Каменаров бе определен година по-късно. Тогава на „ Сан Стефано “ 29 се появи и Емил Кошлуков, изначало като програмен шеф на БНТ1 и водещ на „ Още от деня “. Това се случи макар рецензиите, че публичната телевизия позволява на управителен пост кадър на TV7, която преди банкрута на КТБ се устояваше с парите на вложителите в банката.

През м.г. водачът на „ Атака “ Волен Сидеров призна пред Сашо Диков,

че до момента в който управляваха дружно с Бойко Борисов, някогашният министър председател му споделил, че Делян Пеевски желае Кошлуков да оглави Българска национална телевизия, заради което Борисов помолил Сидеров по помогне това да се случи. Както е известно, точно малкия екран на „ Атака “ обезпечи на Кошлуков нужния документ за управнически стаж, който през 2019 година разреши на някогашния народен представител да се включи и да бъде предпочетен от Съвет за електронни медии да оглави за Българска национална телевизия. Кошлуков нямаше никакви проблеми във очевидно нагласената процедура, макар че в това време бе провокирал не един и два абсурда. По времето на митингите против Бойко Борисов и против Иван Гешев през 2020 година оставката на Кошлуков бе третата най-искана след тази на някогашния министър председател и на някогашния основен прокурор.
Както към този момент стана дума, две години по-късно обаче ПП/ДБ не съумяха да реализират промяната на Кошлуков посредством представителите си в Съвет за електронни медии. След това пристигна „ сглобката “ и повече никой не отвори дума за промяната на шефа, който ще остане в историята като първия и единствен до момента, посочил междинен пръст на протестиращи жители.

Източник: „ Сега “

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР