Младите български тенисистки Росица Денчева и Йоана Константинова ще получат

...
Младите български тенисистки Росица Денчева и Йоана Константинова ще получат
Коментари Харесай

Плевенчанките Денчева и Константинова със стипендии от Grand Slam Player Development Programme

Младите български тенисистки Росица Денчева и Йоана Константинова ще получат стипендии от по 25 хил.долара от Grand Slam Player Development Programme.

Избирането на Денчева и Константинова за влиятелните стипендии стана допустимо посредством поддръжката на Българската федерация по тенис. Grand Slam Player Development Programme е основан от четирите тенис шампионата от Големия шлем през 1986 година Целта е младите тенисисти да могат да придобият повече спортен опит на интернационалните шампионати.

В последните години фондът за развиване на Гранд шлем страните усилва поддръжката си за най-обещаващите гении от целия свят. Критериите, по които са избрани тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, показване по райони и извънреден капацитет.

Росица Денчева и Йоана Константинова изпратиха една извънредно сполучлива тенис година. Българките победиха с второ място на международното отборно състезание до 14 година и с второ място на европейското отборно състезание в същата възраст. Росица и Йоана завоюваха и второ място на европейското персонално състезание по двойки до 14 година

През миналата година Росица Денчева съумя да завоюва първата си купа при девойките в шампионат на ITF, а също съумя да завоюва и две трофеи по двойки. Роси стана шампионка на сингъл и вицешампионка по двойки на шампионата „ Еди Хер “. След това Денчева завоюва трето място на шампионата „ Ориндж Боул “. Надпреварата се води импровизирано международно състезание по тенис за гении от 12 до 14 години.

Йоана Константинова завоюва през 2021 година три трофеи от шампионати на ITF на сингъл.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР