Младежкият национален отбор на България по футбол отстъпи на Босна

...
Младежкият национален отбор на България по футбол отстъпи на Босна
Коментари Харесай

България U21 допусна тежка загуба от Босна U21 в приятелска среща

Младежкият народен тим на България по футбол отстъпи на Босна и Херцеговина с 0:3 в контролна среща, която се игра в Благоевград. Това е втората среща за 21-годишните гении през ноември след 0:0 против Словения преди 4 дни и последна за всичките ни национални тимове за календарната година.

Гостите от Босна и Херцеговина впечатлиха с бързи дейности, нападателни и мощни нападатели, които мъчно бяха спирани от нашата отбрана. Отделно от това, груби самостоятелни неточности на нашата отбрана допълниха сложната вечер за българския тим.

Гостите от Босна и Херцеговина откриха резултата от дузпа в 20-ата минута, осъществена от Иван Башич. Самият Башич я завоюва, откакто стреля отвън наказателното поле, а на метри вътре Емил Ценов отклони топката с ръка. Реферът реши, че интервенцията му трансформира хода на топката и отсъди углавен удар.

Пет минути по-късно босненците се разминаха с превъзходен късмет за собствен втори гол. Изритана топка от вратаря Никола Четкович се трансформира в пас към Енвер Куласин, който се измъкна от Ценов, пробяга 10-15 метра и стреля, само че за шанс на българския тим топката се отби в гредата. А различен нападател на Босна и Херцеговина не съумя да направи добавка за 0:2.

Но това се случи в 33-ата минута, когато Божидар Пенчев не съумя да вземе решение какво да прави с топката, тя му беше отнета, а мощният таран на гостите Адмир Бърстрич с превъзходен диагонален удар прониза вратаря Славков за повторно в срещата.

През второто полувреме селекционерът на България Александър Димитров опита да промени хода на срещата и направи две смени, пускайки в игра плеймейкъра Станислав Дюлгеров и крилото Николай Златев. Двамата застанаха в дясната страна на българската офанзива и точно пробив на Златев и центриране сътвори първите проблеми за вратаря на Босна и Херцеговина Никола Четкович в мача, който обаче се оправи.

Но макар опита за активизация на българите, Босна и Херцеговина стигна до трети гол, още веднъж с помощта на неточност в отбраната. Мартин Георгиев върна топката неопределено, Маждид Шишич обаче дебнеше и видя това, излезе самичък против вратаря и прониза Славков за трети път в 58-ата минута.

България можеше да стигне до гол в последните секунди на мача, когато Николай Златев от личната си половина даде пас на Роберто Райчев, само че младият нападател на Славия не откри вратата.

Състав на България: Християн Славков, Християн Петров, Мартин Георгиев, Емил Ценов, Божидар Пенчев, Симеон Александров, Борислав Станков, Красиян Колев, Мирослав Маринов, Стоян Стоичков, Кристиян Стоянов (второ полувреме: Николай Златев, Росен Стефанов, Станислав Дюлгеров, Роберто Райчев, Валентин Николов, Иван Тасев, Тодор Павлов).

Снимка: startphoto.bg 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР