Младежки център-Монтана открива изложба базар с мото Изкуство за всички“.

...
Младежки център-Монтана открива изложба базар с мото Изкуство за всички“.
Коментари Харесай

Младежки център-Монтана организира благотворителен коледен базар в библиотеката

Младежки център-Монтана открива галерия базар с мото „ Изкуство за всички “. Експозицията ще бъде открита на 21 декември в 17 часа, във фоайето на Регионална библиотека „ Гео Милев “. За първи път ще бъдат показани творбите на Емилиян, Симона и Мирея, които са младежи, пребиваващи в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания - гр. Монтана /ЦНСТДМУ/.
Преди половин година тримата се въодушевили от технологията за направа на така наречен диамантени гоблени и изявили предпочитание и те да опитат. Ръководството на ЦНСТДМУ им осигурило материали и Емилиян, Симона и Мирея почнали всекидневно и настойчиво да се трудят. Потопени с часове в релаксиращото и увлекателно занятие, те основали над 20 красиви творби на изкуството.
Екипът на Младежки център-Монтана, очарован от творбите им, поема самодейността да провежда галерия базар, с цел да може със събраните средства да се закупят материали, с които надарените младежи да продължат да основават диамантени картини. Това е самобитна арттерапия за тях.
Младежкият център приканва обществеността на Монтана да поддържа Емилиян, Симона и Мирея като закупи техни произведения. Това ще спомогне за пълноценното обществено включване и личностно развиване на младежите с увреждания. Успехът на изложбата ще им вдъхне убеденост и ще ги накара да се почувстват потребни и оценени.
Експозицията ще остане в библиотеката до края на 2022 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР