Младежки рок групи ще споделят една сцена с известни музикантиНа

...
Младежки рок групи ще споделят една сцена с известни музикантиНа
Коментари Харесай

Green Rock Fest ще разтресе Русе през уикенда

Младежки рок групи ще споделят една сцена с известни музиканти

На 10 и 11 септември Русе е хазаин на Green Rock Fest, който за 14-а година ще даде опция на юношески рок групи да споделят една сцена с нашумели представители на жанра.

Специален посетител ще бъде обичаната на генерации група „ Фактор “ с шлагерите си „ Приятели “, „ Главната улица “ и доста други.

Световноизвестният български музикант Николо Коцев и група „ Кикимора “ ще свирят във втората вечер на фестивала, като към тях ще се причисли и Дуги Уайт, прочут на рок почитателите като вокал на „ Рейнбоу “ и „ Райзинг Форс “ на Ингви Малмстийн и сегашен фронтмен на американската хеви метъл група „ Алкатраз “.

Заедно с тях на сцената ще се явят и русенците от „ Slipstream “ и „ Fizzy Grapes “, софийската тайфа „ Imbecile “, която ще придаде твърди нотки в първия фестивален ден, група „ Абстракт “ от Тутракан, ръководена от обичания русенски китарист Диан Максимов, и силистренците от „ Графит “ - група, образувана от правилния другар на фестивала и труженик на рок музиката в България Иван Неделчев.

Две супергрупи от надарени младежи от цяла България ще дебютират през втората вечер на фестивала. Те са част от пробния план „ Green Rock Fest Incubator “ на съдружие „ Грийн рок фест “ – Русе, който беше подсилен от Национален фонд „ Култура “. След селекция от голям брой претенденти, последвана от 4-месечно онлайн образование и уточняване на репертоар, двете групи - „ Unity “ и „ Distracted “, ще се явят на сцената на Green Rock Fest. Младежите се събраха онлайн за пръв път на 7 септември и очароваха своите ментори с гения и желанието си да изпълнят обичаната си музика пред огромната аудитория на фестивала в Русе.

Green Rock Fest е основан през 2009 година и обичайно се поддържа от Община Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР