Младежите от българските олимпийски отбори по природни науки продължават да

...
Младежите от българските олимпийски отбори по природни науки продължават да
Коментари Харесай

2023 г. донесе 90 медала на олимпийците ни по природни науки

Младежите от българските олимпийски тимове по естествени науки не престават да популяризират страната ни по света, а завоюваните от тях медали ни дават вяра, че България може да бъде съвременна европейска страна. Това съобщи президентът Румен Радев на обичайна Годишна среща на българските олимпийски тимове по естествени науки. В събитието се включиха участниците в влиятелните интернационалните надпревари, техните учители и ръководители на тимовете.

Президентът уточни, че годишната среща затвърждава убеждението, че любознателността, дисциплината и целеустремеността би трябвало да са съществени фактори за развиване на нашето обучение и за просперитета на България.

Той изрече благодарност на младежите и учителите им за това, че са потвърдили големия капацитет на страната ни в дисциплини като математика, физика, химия, биология, астрономия, астрофизика, филология.

" Вашите медали носят национална горделивост и ни сплотяват, само че и ни дават вяра, че сме страна, която стои наедно с другите и може да води със познания и умения ", посочи Радев.

По негови думи медалистите ни се борят и реализират триумф в конкуренция със страни, които разполагат с по-големи запаси, а това е същински героизъм. Президентът поздрави учителите, ръководители и менторите на олимпийските ни тимове за умеенето да научат младежите на познания, борбеност и поредност.

Той означи, че би трябвало по-голям ангажимент на държавните институции за напъните на тимовете по естествени науки.

Вие сте най-важната инвестиция в нашето бъдеще, с цел да бъде България просперираща, със мощна стопанска система и институции, да бъде страна, която гледа самоуверено напред във все по-динамичното и високотехнологично бъдеще, безапелационен бе Радев.

За 2023 година на интернационалните, европейски и балкански олимпиади и надпревари българските олимпийци по естествени науки са спечелили 90 медала - 17 златни, 32 сребърни и 41 бронзови.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР