Младежи със завършена бакалавърска или магистърска степен, които говорят някои

...
Младежи със завършена бакалавърска или магистърска степен, които говорят някои
Коментари Харесай

Младежи стажуват на заплата 1200 евро! Ето къде

Младежи със приключена бакалавърска или магистърска степен, които приказват някои от формалните езици в Европейски Съюз най-малко на равнище C1, могат да стажуват в продължение на 5 месеца в разнообразни европейски институции. Практиката е платена, като на месец стажантът получава към 1200 евро - сума, която е задоволителна, без значение дали е в Брюксел, Страсбург, или в някое от другите седалища на евроинституциите. Осигурени са също здравна застраховка и застраховка против акцидент.

Целта на стажантската стратегия в Европейската комисия е да даде на участниците на практика познания за действието на другите отдели, да им даде опция да добият персонален опит и да основат потребни контакти.

Всяка година към 20 000 кандидатури от искащи да стажуват постъпват в Европейската комисия за една от двете сесии на асортимент. От тях се отсяват към 2000, а действително към 600 младежи влизат в администрациите и работят наедно със чиновниците там.

Каква позиция да изберем?

Програмата предлага два типа стажове. Едната опция е административно служебно образование, което става във всички служби без Генерална дирекция „ Писмени преводи ". Работата на така наречения административен стажант включва действия, като систематизиране на информация и документи, образуване на работни групи, конгреси, публични разисквания и съвещания. Той може да бъде претрупан също с приготовление на отчети и отговори на запитвания. Вероятно ще взе участие в срещи на екипа, ще получи задания в деловодството или пък ще му се разпореди да прави езикова редакция на текстове.

Другият вид е служебно образование по писмени преводи, което става само в Генерална дирекция „ Писмени преводи ". Стажантите там се прикрепват към надлежно звено на преводачи от родния им език. Кандидатите за тези позиции би трябвало да владеят чудесно езика, на който се превежда, а също да имат задълбочени знания по минимум още два други публични езика на Европейски Съюз.

За нашите студенти са отворени стажантските стратегии и в Европарламента и Съвета на министрите. Всички благоприятни условия, които от време на време афишират другите институции, могат да се наблюдават на интернет страницата на Мрежа Евродеск и в Европейския юношески портал - уеб страницата на Европейски Съюз за младежите: europa.eu/youth/splash.

Кандидатстваш в този момент, постъпваш през март следващата година

Стажовете стартират нормално на 1 март и на 1 октомври всяка година. Процедурите лишават месеци, по тази причина документите за есенния стаж би трябвало да се подадат още през януари същата година. Сега е времето да се ориентират претендентите, които ще стажуват от 1 март следващата година - срокът те да подадат документи ще изтече през юли.

В стажантската стратегия не могат да вземат участие претенденти, които към този момент са били над 6 седмици на процедура в европейска институция или различен орган на Европейски Съюз. Това изискване важи даже когато стажът е бил неплатен. Не са спънка обаче участия в стратегии към Европейската доброволческа работа, Европейския корпус за взаимност или стратегия „ Еразъм+ ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР