Младеж застреля тази седмица 17 души в американско училище. Дали

...
Младеж застреля тази седмица 17 души в американско училище. Дали
Коментари Харесай

Дреме ли убиец в детето ви?

Младеж простреля тази седмица 17 души в американско учебно заведение. Дали може овреме да се познае дали подрастващият има податливост към принуждение и е евентуален сериен палач?

Според психолози още когато детето е на три години, се появяват знаци, показващи, че то може да се трансформира в умопобъркан в бъдеще.

Действията на родителите от време на време карат децата да показват тези видове държание. Проблемът е, че родителите нормално не считат, че те са притеснителни.

Интернет уеб сайтът Bright Site разгласява някои съществени характерности на децата с психопатични черти. Много серийни убийци се държат по този метод в ранното си детство, само че за жалост – никой не е забелязал това в точния момент.

Да стартираме с така наречен “Триада на Макдоналд ”. Това са 3 признака в държанието на детето, които демонстрират с доста огромна възможност, че то ще бъде склонно към принуждение в бъдеще – свирепост към животните, съчетана с нощно напикаване и пиромания.

Триадата е основана от Дж. М. Макдоналд, американски психиатър, който проучва държанието на към 100 нарушители.

1. Жестокост към животните
Жестокостта към животните е един от най-очевидните признаци на психопатично разстройство при децата. Ако обясните на детето, че не е добре да дърпа опашката на котката или каишката на кучето, то ви разбере и не повтаря тези дейности в бъдеще, нямате защо да се притеснявате.Но когато децата принудително злоупотребяват с животни или даже ги убиват, тогава е време да се намесите и да предприемете дейности. По този метод бъдещите серийни убийци показват гнева си върху безусловно беззащитни животни. Нещо повече, те постоянно убиват жертвите си по същия или сходен метод, по който нанасят щета на животните Връзката сред злоупотребата с животните и психопатията е толкоз явна, че американското ФБР даже записва случаите на свирепост към животни в техните годишни отчети. Американският сериен палач Джефри Дамър, прочут като “Канибала от Милуоки ”, е прочут с жестокостта си към животни в детските си години. Той е наказан за убийството и разчленяването на телата седемнадесет мъже и момчета.
 Пироманията е метод детето да показва яд и омерзение. Пироманията е метод детето да показва яд и омерзение.
2. Пиромания
Пироманията, или патологичното увлечение към подпалване, е вторият знак. Това е различен метод детето да изрази яд и омерзение.

3. Нощно напикаване
 Извергът Андрей Чикатило, прочут като “Канибала от Ростов ”, страдал от нощно напикаване. Той е приет за причинител на над 50 убийства и е наказан на гибел. Разстрелян с патрон в тила на 14 февруари 1994. Извергът Андрей Чикатило, прочут като “Канибала от Ростов ”, страдал от нощно напикаване. Той е приет за причинител на над 50 убийства и е наказан на гибел. Разстрелян с патрон в тила на 14 февруари 1994.
Разбира се, няма 100% гаранция, че едно дете, което е на 6 или повече години, и се напикава в леглото, ще се трансформира в предстоящ фанатик. Това разстройство обаче постоянно провокира актове на палеж, свирепост към животни и доста други неща, тъй като е унизително за детето. В резултат на това то се ядосва и наскърбява. Ако родителите не реагират добре на обстоятелството, че детето им има такива произшествия от този жанр, или в случай че приятелите му се подиграват, това може да го накара да направи неверния ход. Например, Андрей Чикатило, който страда от нощно напикаване, е най-ужасяващият фанатик на Съветския съюз. Майка му го бие всякога, когато намокри леглото. Малко по-късно той се трансформира в “Канибала от Ростов ”, упрекнат за убийството и изнасилването на 53 души, най-вече деца.

4. Нарушения на разпоредбите
Едва ли има някой, който да не е нарушавал разпоредбите или да е лъгал в детството си. Всяко дете е било в обстановка, в която схваща, че би трябвало или да излъже, или да се придържа към истината и да понесе наказването си. Но децата с психопатични черти схващат нарушаването на разпоредбите доста друго: от това деяние те се радват на приток на адреналин. Същото важи и за адреналина, който хората изпитват, когато крадат.

5. Лъжи без скрупули
Ако детето лъже, тъй като се опасява, че ще бъде осъдено, можете да разберете повода то да не споделя истината. Но в случай че детето просто обича да лъже без скрупули и с доста убеден израз на лицето – това е причина да се притеснявате. Може би то просто харесва процеса на изричане на неистина. Друго значимо нещо: когато дете, което има психопатични черти, е хванато, то се ядосва и даже изпада в нервност, което е друга форма на операция. Но то не се ядосва, тъй като ще последва наказване, а тъй като лъжата му е открита. Разбира се, може би това дете не е умопобъркан, само че няма нищо неприятно да потърсите и мнението на експерт.

6. Тормоз
Не всеки принудител е предстоящ фанатик. Хората могат да станат насилници заради доста аргументи: може да търсят внимание, да желаят да наподобяват като родителите си, техните идоли и така нататък Има обаче един симптом, който може да ви помогне да откриете насилника с психопатични черти: той унижава други хора, просто тъй като изпитва наслада от това.

7. Нечувствителност
Децата с психопатични черти не показват боязън толкоз елементарно, колкото техните връстници, и не усещат стрес на същото равнище. Нямат визия какво е съчувствие. Любопитен факт е, че в случай че дете е израснало в добра среда, само че след 5-годишна възраст се среща с някакво принуждение в живота си, възможностите то да стане умопобъркан са доста по-ниски, тъй като съзнанието му е имало задоволително време за образуване. Това значи, че родителите носят голяма отговорност освен за здравето на детето, само че и за метода, по който то вижда света. И в случай че забележите някакви отклонения, постоянно е по-добре да се консултирате със експерт, в сравнение с да се пробвате да се справите сами.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР