Младата актриса Поля Йорданова от трупата на Габровския драматичен театър

...
Младата актриса Поля Йорданова от трупата на Габровския драматичен театър
Коментари Харесай

Отличената с „Икар“ Поля Йорданова мечтае Явор Гърдев да режисира неин моноспектакъл



Младата актриса Поля Йорданова от трупата на Габровския трагичен спектакъл беше отличена с премията „ Икар “. След аплодисментите на публиката, Поля Йорданова завоюва и признанието на Съюза на артистите в категория „ дебют “ за ролята ѝ на Наташа от спектакъла „ Мечтата на Наташа “.

Едва от година и половина Поля Йорданова играе в Габровския трагичен спектакъл. „ Мечтата на Наташа “ е първият ѝ моноспектакъл. Захваща се с облика на тийнейджърката Наташа след дебюта си в спектакъла „ Свекърва “. Това не е първото ѝ отличие за ролята. Миналата година тя печели премията „ Най-добра актриса “ от XII Международен фестивал „ МоноАкт “ в Косово. Преди дни беше отличена и с мечтания от нея „ Икар “.

" Много се веселя, че аз със лични заслуги, със лична работа и със личен труд съм съумяла да впечатля това жури ", сподели за БНР Поля Йорданова.

Мечтите на Поля и на героинята ѝ Наташа са колкото разнообразни, толкоз и не са. Актрисата споделя, че двете си наподобяват, макар разликата във възрастта.

" Много заобичах Наташа и я усещам близка, тъй като тя на външен тип е доста груба, арогантна, пие, пуши, псува, държи се непристойно, само че тя е едно доста положително момиче, само че ѝ липсва обич. Така че, в случай че има обич, всеки един човек може да реализира доста неща. Съдя по себе си, мисля, че в случай че аз нямах тази обич, която имам сега от семейство, другари и половинка, аз в никакъв случай нямаше да стигна до тук, в това съм безусловно сигурна ", добави в предаването " Преди всички " Поля Йорданова. 

Постановката „ Мечтата на Наташа “ е по текст на съветската писателка и драматург Ярослава Пулинович. Режисьор и преводач на пиесата е Ана Батева. Музиката е от Стефан Здравески, и двамата от габровския спектакъл. Поля е безапелационна, че без тях и други сътрудници от екипа, без обичта и поддръжката на фамилията ѝ, триумфът би бил неосъществим.

Младата актриса приключва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Иван Добчев. Казва, че още веднъж би претърпяла тези щури пет години в академията. Преди да стъпи на театрална сцена, играе на читалищната едвам 3-годишна.

Окуражена от премията, Поля Йорданова споделя, че продължава още по-амбицирана. Иска да играе в стойностни спектакли и да опита в киното.

" Ако някой ме пита какво имам предвид под стойностни, не мога да кажа, само че аз имам едни критерии, които съм си ги наложила на себе си и виждам да си ги съблюдавам. Искам, в случай че може или да си го помечтая и то ще се случи, както с " Икар ", с Явор Гърдев едно зрелище. Даже, в случай че Явор Гърдев ме режисира в един моноспектакъл, мисля, че ще се получи доста сполучлив моноспектакъл ".
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР