Млада жена е поискала обезщетение от здравните власти в Северна

...
Млада жена е поискала обезщетение от здравните власти в Северна
Коментари Харесай

Разменени при раждането: Две 19-годишни момичета със сгрешени семейства

Млада жена е поискала обезщетение от здравните управляващи в Северна Испания, откакто е разкрила, че е била неправилно сменена при раждането си с друго бебе. Това се е случило преди цели 19 години и е трансформирало драстично житейския ход на испанската.

Тя е била смесена с бебе, което се родило в същия ден през 2002 година в болница в Логроньо, южно от Билбао, оповестява BBC, базирайки се на испански медии.

И двете бебета са били сложени в кувьози, преди да бъдат предадени на неверни родители.

Местното държавно управление призна объркването, обвинявайки го с " човешката неточност ".

" Това е било човешка неточност и ние не бихме могли да установим кой е отговорен ", съобщи на конференция Сара Алба, здравен началник на самостоятелната област Ла Риоха.

Тя е безапелационна, че " би било невероятно нещо сходно да се случи още веднъж през днешния ден ", защото процедурите за идентифициране на бебетата са " безвредни и надеждни ".

Случаят е докладван за първи път от вестник La Rioja, който споделя, че една от дамите желае 3 млн. евро обезщетение от районното министерство на опазването на здравето. Ведомството към този момент предлага единствено отплата от 215 000 евро обаче.

Другата забъркана жена е била осведомена за обстановката, само че не е подала тъжба, оповестява вестник El Pais.

Жалбоподателката, чието име не е посочено, е отгледан от жена, за която е считала, че е нейната баба. Когато бабата е съдила хипотетичния татко за прехрана през 2017 година, съдът разпоредил ДНК тест.

Той показал, че мъжът не е биологичен татко на момичето, а по-късен тест разкрил, че няма генетична връзка и с хипотетичната й майка.

Така тогава 16-годишното момиче стартира да търси помощ от юристи, които да притиснат здравните управляващи с настояването да проверяват събитията около нейното раждане.

Разследването е посочило, че има единствено едно бебе, с което момичето би могло да бъде заменено.

Сега, на 19, дамата чака резултата от нов ДНК тест, с цел да удостовери самоличността на своите действителни биологични родители, до момента в който прокурорите проверяват случая.

Регионалното държавно управление подсигурява, че ще почете правния развой и ще предложи на фамилиите всякаква поддръжка, от която се нуждаят.
 
Изписаха " най-малкото родено бебе " след 13 месеца в болница
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР