Млада българска дизайнерка ще облече Соня Йончева за галаконцерта в

...
Млада българска дизайнерка ще облече Соня Йончева за галаконцерта в
Коментари Харесай

Млад български дизайнер облича Соня Йончева за концерта в София

Млада българска дизайнерка ще облече Соня Йончева за галаконцерта в София, който оперната звезда ще изнесе на 31 август дружно с Пласимо Доминго. Преди няколко месеца примата разгласи конкурс на тази тематика, вярна на желанието си да насърчава млади български гении. 30 претенденти показаха своите планове, а изборът на певицата е Ваня Нецева. Именно тя ще сътвори театралния тоалет, който Йончева ще носи на спектакъла пред катедралния храм " Св. Александър Невски ".

" Бях впечатлена от детайлите, чрез които долових колко много Ваня ме е опознала като посока и жанр. Очарована съм, че в България има толкова много  талантливи дизайнери, което направи изборът също толкова труден. Ваня най-силно отговаряше на това, което търсим като талант, а точно персоналност, сензитивност и личен подход към това, което прави. Много се радвам да видя колко млади и даровити дизайнери има в България! ", споделя Соня Йончева.

Победителката Ваня Нецева е завършила моден дизайн в Нов български университет под управлението на Веселин Йорданов (работил в фешън къща за висша мода „ Grès Paris " ). От години тя създава театралните тоалети на Поли Генова, Михаела Филева, Дара Екимова, Тита, Преслава и други изпълнителки. След завършването на образованието си работи за българска фешън линия за дами. Създава и собствен фешън бранд за сватбени рокли „ Ваня Нецева ". Победителката получава премия от 2000 лв. за плана си и покриване на всички разноски по основаването на тоалетите за концерта.

Междувременно Соня Йончева продължава с триумфите си по международните подиуми. След Виена, тя се завръща в Милано на сцената на " Ла Скала ", където през новия сезон ще пее в оперите " Джокондата "  и " Федора ". Албумът й „ Rebirth "  получи три номинации за влиятелните награди " ОПУС класик "  в Германия и продължава да е измежду най-продаваните в света в раздел " опера ".

Оперната звезда ще дойде в София дружно със фамилията си няколко дни преди концерта, за да покаже персонално забележителностите на столицата на Пласидо Доминго и брачната половинка му Марта Доминго.

От Столична община, която е сътрудник в организацията на концерта, планират специален пропускателен режим в деня на събитието. 5000 седящи места ще бъдат подредени при всички ограничения за съблюдаване на отдалеченост на площада пред катедралния храм. Специална сцена и осветяване ще добавят блясъка на предстоящото музикално събитие, в което ще взе участие Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров. Билети за дълго чаканото събитие могат да се купят в касите на " Изипей " и онлайн от   , а цените са сред 50 и 300 лв..

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР