Млад мъж от Плевен ще бъде съден за участие в

...
Млад мъж от Плевен ще бъде съден за участие в
Коментари Харесай

В Плевен съдят мъж за участие в телефонни измами

Млад мъж от Плевен ще бъде съден за присъединяване в телефонни измами. Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт против 21-годишния Андрей К. за осъщественото закононарушение през юни 2017 година, оповестиха от ведомството.

Разкрити са телефонни измами с негово съучастничество за 3600 лв. - на мъж - А.Х., и 3400 лв. - на жена - Р.М.
В началото на предходната година обвиненият почнал да търси нова работа, като пуснал публикация в интернет. Получил позвъняване от чужд, който се показал като Митко и му предложил работа - "куриер на хранителни артикули ", против заплащане от 2000 лв. на месец.

Обвиняемият почнал да посещава разнообразни обитаеми места, а "Митко " се обаждал по телефона и му посочвал точния адрес, на който би трябвало да отиде, и какво да направи.

Обичайно обвиненият вземал хвърлени от прозорец или тераса на постройка пари, опаковани по избран метод. След това отивал в Русе и на избрани места от "Митко " оставял взетите пари. На тези места намирал нов телефон и СИМ-карта, които взимал, а старите унищожавал.

По тази одобрена скица обвиненият работил в продължение на към два месеца, като последователно осъзнал, че неговата роля е на пощальон на парите, които излъгани хора дават вследствие на телефонни измами. Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР