Митрополит Гавриил оповести Христовото Възкресение и оглави празничната литургия в

...
Митрополит Гавриил оповести Христовото Възкресение и оглави празничната литургия в
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил оглави празничната литургия в Ловеч

Митрополит Гавриил оповести Христовото Възкресение и оглави празничната литургия в катедралата в Ловеч.

„ Драги отци, братя и сестри, сърдечно Ви поздравявам  с празника на празниците, с тържеството на тържествата, със светлото Христово Възкресение!  Христовата пасха е най-радостния ден за нас през годината.  В Стария завет пасхата това е бил празник, когато Господ  е освободил еврейския народ от робството на фараона. В Новия завет пасхата, това е когато Господ ни освобождава от робството на прегрешението и дявола. Най-сърдечно поисквам на всички  от възкръсналия Господ велики благосклонност и здраве, наслада, сили  и духовно възрастване и дано още тук на земята нашите сърца се преизпълнят със светлина и наслада във възкръсналия Христос. Христос воскресе! “, се обърна към миряните ловчанският митрополит Гавриил.

Християните се помолиха за здраве и мир и отнесоха в домовете си от плодородния огън, донесен тази  година от Врачешкия манастир.

„Пожелавам си най-много да сме здрави, да сме признателни,  малко по смирени и малко по-добри“;

„Мир в Украйна се надяваме и на Господ се молим всеки ден. Ще се помоля на Господ първо за  мир, за здраве, за благополучие, за по-добър живот на всички хора. Щом има здраве, има всичко. Да свърши войната,  да има мир на земята. Нека хората да бъдат по-добри“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР