Митническите служители откриват голямо количество кутии с цигари в пътнически

...
Митническите служители откриват голямо количество кутии с цигари в пътнически
Коментари Харесай

Митничари задържаха 37 600 къса цигари на ГКПП Дунав мост

Митническите чиновници откриват огромно количество кутии с цигари в пътнически микробус

Общо 37 600 къса цигари с годен български акцизен бандерол задържаха митнически чиновници в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе в два случая.

На 06.06.2022 година към 22:30 часа е спрян за щателна митническа инспекция пътнически микробус, пътуващ от България за Германия.

При инспекцията митническите чиновници откриват огромно количество кутии с цигари с годен български акцизен бандерол, укрити зад тапицерията на тавана и страничната лява страна на транспортното средство. Намерени са цигари и под пасажерската предна седалка, както и сред други две седалки.

За акцизните артикули лидерът на микробуса не е показал банален придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Той е признал пред митническите инспектори, че самичък е купил цигарите от няколко магазина в България и ги транспортира за Германия за продажба.

Намерените в микробуса общо 1580 кутии цигари (31 600 къса) са арестувани от митническите управляващи, а на лидера е формиран акт за откритото административно нарушаване.

Във втория случай митнически инспектори стопират, също в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост –Русе, за щателна инспекция лек автомобил и откриват укрити цигари във фабричните кухини на праговете на автомобила, както и в багажа на лидера. Всичките тютюневи произведения са облепени с годен български акцизен бандерол, а водачът на транспортното средство е декларирал, че самичък ги е сложил в праговете на автомобила и в багажа си с желание да ги придвижи за Полша за персонално прилагане. Митническите чиновници са задържали всичките 6000 къса (300 кутии) цигари и на лидера е формиран акт за административно нарушаване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР