Митнически служители задържаха близо 4 килограми златни и сребърни накити

...
Митнически служители задържаха близо 4 килограми златни и сребърни накити
Коментари Харесай

Задържаха златни и сребърни накити за 95 хил. лв. на Капитан Андреево

Митнически чиновници задържаха близо 4 килограми златни и сребърни украшения при две инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 10.12.2023 година на граничния пункт дошъл товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ стока за Нидерландия. Превозното средство било отклонено за инспекция.

В хода на физическия надзор във фабрична празнина в хладилния елемент на полуремаркето, бил открит плик с произведения от жълт метал - пръстени, синджири, гривни, огърлици. Бижутата били от 14-каратово злато. Стойността им се прави оценка на 84 191 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Срещу водача е взета мярка за неотклонение парична гаранция. Освен това му е наложена възбрана за овакантяване на страната.

При различен случай от 11.12.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " била осъществена инспекция на влекач с полуремрке с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция за Сърбия. В арматурното табло в шофьорската кабина, митническите инспектори разкрили 4 пакета с 1104 бижутерийни произведения от бял метал.

Експертиза посочила, че накитите са от сребро. Общото им тегло е 3073 грама. Стойността им се прави оценка на 10 755 лв.. Водачът е глобен.

Контрабандните златни и сребърни украшения са арестувани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР