Митнически служители задържаха 7,3 килограма сребърни бижута на ГКПП Капитан

...
Митнически служители задържаха 7,3 килограма сребърни бижута на ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Задържаха 7,3 кг сребърни накити на Капитан Андреево

Митнически чиновници задържаха 7,3 кг сребърни бижута на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 04.11.2023 година на граничния пункт дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ от Турция през България за Сърбия. В зоната на митнически надзор водачът-турски жител, както и другите двама водачи и 8-те пасажери оповестили, че нямат нищо за обявление.

По метода " разбор на риска " рейсът бил селектиран за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности, в особено построен тайник в региона на мотора, били открити пакети, съдържащи произведения от бял метал - медальони, огърлици, гривни и обеци.

Общото тегло на бижутата е 7342 грама. Експертиза посочила, че накитите са от сребро. Стойността им се прави оценка на 25 697. Водачът на рейса декларирал, че контрабандните украшения са негови.

На нарушителя са формирани два акта - за опит да бъдат пренесени артикули без знанието и за съществуването на особено построен тайник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР