Митнически служители откриха 343 колета с контрабандни мебели и други

...
Митнически служители откриха 343 колета с контрабандни мебели и други
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни мебели и стоки за над 60 000 лв. на „Лесово“

Митнически чиновници откриха 343 колета с контрабандни мебели и други артикули в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лв. при инспекция на камион с персонални движимости, оповестиха от Агенция " Митници ".
 Агенция " Митници "
Товарната комбинация с ремарке с румънска регистрация идва на митнически пункт " Лесово ", на 9 март на входящо трасе от Турция. Шофьорът, турски жител, е заявил, че транспортира от Турция за Германия пратки, съдържащи единствено персонални движимости на физически лица.

При осъществената щателна инспекция митническите чиновници откриват, че с изключение на пратки с използвано персонално имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски тип, измежду които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.
 Агенция " Митници "
По време на инспекцията са открити сред товара и 4000 къса - 200 кутии контрабандни цигари от разнообразни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.  
 Агенция " Митници "
Според първичната експертиза от експерт цената на контрабандната стока е над 60 000 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане за стокова контрабанда в огромни размери, което се организира под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР