Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 7279.40 грама

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 7279.40 грама
Коментари Харесай

Задържаха над 7 килограма златни бижута на Капитан Андреево

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 7279.40 грама златни украшения при инспекция на рейс

Превозното средство с турска регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 11.05.2022 година на път от Турция за България. В зоната за митнически надзор водачът и 27-те пасажери декларират, че не внасят артикули, валута или парични средства за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която е открит особено построен тайник зад акумулаторите. От укритието са извадени 22 пакета с бижутерски произведения от жълт метал. Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 7279.40 грама произведения от 14-каратово злато - проба 585. Задържани са 1702 златни накита – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и огърлици на стойност 669 704 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Контрабандните златни украшения са арестувани.

Водачът - турски жител, с букви А.Й., на 60 години е притеглен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 3000 лв. и възбрана за овакантяване рамките на страната, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура- Хасково.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР