Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 60 440 къса

...
Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 60 440 къса
Коментари Харесай

Задържаха над 60 000 къса цигари на Митница Русе

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе задържаха 60 440 къса (3022 кутии) цигари при четири обособени инспекции.

На 31.03.2023 година митнически чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика Русе “ селектирали за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе пътуващ за Германия микробус, ръководен от български жител. При инспекцията митническите инспектори разкрили във фабрични кухини зад шофьорската седалка и в задната част на автомобила 1216 кутии цигари от разнообразни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол, оповестяват от Агенция " Митници ".

Същия ден (31.03.2023 г.) чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика Лом “ направили инспекция на бордова платформа за транспорт на коли, ръководена от български жител. Той е декларирал, че пътува за Румъния и не транспортира артикули и багаж. В хода на контролните дейности митническите чиновници открили, че придвижва 1456 кутии цигари от разнообразни търговски марки, всички облепени с годен български акцизен бандерол.

Също на 31.03.2023 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Никопол, митнически чиновници на бранш „ Оперативен надзор Свищов “ селектирали за инспекция товарна комбинация, ръководена от непознат жител. В хода на инспекцията е открито, че на разнообразни места в шофьорската кабина на транспортното средство са укрити 110 кутии цигари с турски акцизен бандерол и 20 кутии цигари с надписи DUTY FREE.

Други 220 кутии цигари с български акцизен бандерол са открити в дървена кутия с принадлежности в лек автомобил, ръководен от български жител, който е излизал от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе на 01.04.2023 година

По случаите са формирани актове за откритите административни нарушавания, а акцизните артикули са конфискувани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР