Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана

...
Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирана
Коментари Харесай

Шофьор опита да прекара валута за 1.4 млн. лв. през границата

Митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равноценност над 1 400 000 лв. при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая като обвинен по бързо произвеждане е притеглен турският жител А.Д. (36 г.), допълниха от прокуратурата.

Вчера на пункта идва влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Франция за Ирак. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която във въздуховода на хладилното полуремарке са открити пакети с еврови банкноти. Общото количество на откритата валута е 716 270 евро с обща левова равноценност 1 400 902 лв..

От началото на годината досега митническите чиновници на " Капитан Андреево " са разкрили недекларирана валута с левова равноценност над 15 500 000 лв.. През цялата 2022 година общата стойност на откритите нелегално пренасяни парични средства на пункта е към 27 милиона лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. Наказателният кодекс планува до пет години затвор или санкция в размер на една пета от предмета на закононарушението, в случай че то бъде потвърдено.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР