Митническата подкомисия одобри решението за въвеждане на временна забрана за

...
Митническата подкомисия одобри решението за въвеждане на временна забрана за
Коментари Харесай

Митническата подкомисия одобри забраната за износ на зърно от Русия

Митническата подкомисия утвърди решението за въвеждане на краткотрайна възбрана за експорт на зърнени култури от Русия за страните от ЕАЭС, като мярката ще бъде годна до 31 август 2022 година и ще се отнася за пшеница, ръж, ечемик и царевица, оповестиха от пресслужбата на Министерството на стопанската система.

„ В четвъртък, 10 март, Подкомисията по митническо тарифно и нетарифно контролиране, защитни ограничения във външната търговия към Правителствената комисия за икономическо развиване и интеграция реши да вкара краткотрайна възбрана за експорт на зърнени култури от Руската федерация в страните от ЕАЭС ", оповестява РИА „ Новости " с линк към известието.

От пресслужбата на ведомството прецизираха, че съответното предложение е направено от Министерството на земеделието на Русия, а решението е в съгласие от първия вицепремиер Андрей Белоусов.

Мярката е краткотрайна, ще продължи до 31 август 2022 година във връзка с редица артикули. Изключение ще се прави за случаите на доставки по лицензи за експорт, издадени от Министерството на индустрията и търговията на Русия.

Износът на зърно отвън ЕАЭС към този момент беше стеснен с въвеждането на тарифни квоти и износни мита.

Сега обезпечаването на Русия със зърно надвишава 150%, допълват от ведомството.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР