Митничарите на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност

...
Митничарите на Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност
Коментари Харесай

Валута за близо 1 300 000 лева е задържана на Капитан Андреево

Митничарите на " Капитан Андреево " откриха недекларирана валута с левова равноценност 1 297 517 лв. при три инспекции на транспортни средства, излизащи от страната.

Най-голямото количество валута е намерено при инспекция на лек автомобил, който дошъл на пункта на в сряда, оповестиха от Агенция " Митници ".

Превозното средство било ръководено от мъж с двойно поданство - българско и турско, който пътувал самичък от България за Турция. По метода " разбор на риска " колата му е била селектирана за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация.

При последвалата физическа инспекция се открило, че газовата бутилка, в багажното поделение, е пригодена за тайник, в който са укрити пакети с банкноти евро.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 522 710 евро с левова равноценност 1 022 331 лв..

Ден по-рано, на 26 септември, на пункта дошъл тир с турска регистрация, пренасящ стока от Англия през България за Турция. Водачът – турски жител, декларирал, че не придвижва акцизни артикули, благородни метали, както и парични средства в левове и друга валута.

При осъществената щателна инспекция – след разглобяване на тапицерията в задната част на шофьорската кабина инспекторите разкрили 83 410 английски лири с левова равноценност 187 468 лв..

По случаите са формирани бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура – Хасково.

Третият случай на открита недекларирана валута е при друга инспекция на рейс, който дошъл на пункта на 22 септември. Той бил ръководен от турски жител. В транспортното средство пътували втори водач, стюард и 12 пасажери. Всички те заявили пред митническите чиновници, че придвижват само персонален багаж.

Превозното средство обаче било селектирано за щателна митническа инспекция. В хода й, под шофьорската седалка, е открит полиетиленов плик, обгърнат с транспарантно тиксо, съдържащ 1016 банкноти в купюри по 200, 100, 50, 10 и 5 евро. Намерената недекларирана валута е общо 44 850 евро с левова равноценност 87 718 лв.. Установено е, че валутата е на стюарда. На нарушителя е формиран акт по Валутния закон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР