Митничари задържаха в пристанището на Ротердамнад 1,6 тона кокаин, скрит

...
Митничари задържаха в пристанището на Ротердамнад 1,6 тона кокаин, скрит
Коментари Харесай

Откриха 1.6 т кокаин за $143 млн. сред банани, какао и цимент в Ротердам

Митничари задържаха в пристанището на Ротердамнад 1,6 тона кокаин, прикрит в товари с банани, с какаови зърна и цимент, заяви прокуратурата, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Дрогата, чиято стойност на черния пазар се пресмята на 143 милиона $, била скрита в три контейнера. Този с бананите идвал от Еквадор, а товарът бил предопределен за компания в Барендрехт, покрай Ротердам, обясниха прокурорите.

Контейнерът с какаото също идвал от Еквадор, само че минал директно през Колумбия, а след това през Антверпен.

Контейнерът с цимента пътувал за Португалия. В него били открити пет спортни сака с кокаин.

Тази година в пристанището на Ротердам са били хванати небивали количества дрога. Във вторник митническите управляващи оповестиха, че са били иззети рекордните 68 тона кокаин, при 49 тона през 2020 година

Европейската полицейска работа Европол предизвести, че Нидерландия и прилежаща Белгия са на път да се трансфорат в главен център за превозване на кокаин, приближаващ най-вече от Колумбия. В отчет, огласен през септември, службата акцентира, че крайбрежието на Северно море към този момент изпреварва Иберийския полуостров като съществена входна точка за кокаина в Европа.

Кокаинът е най-търсеният опиат в Западна и Централна Европа след канабиса. Според отчета на Европол потребителите му в този регион през изтеклата година са били към 4,4 милиона.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР