Митинг, в който участниците поискаха убийството на природата да бъде

...
Митинг, в който участниците поискаха убийството на природата да бъде
Коментари Харесай

В Брюксел се проведе протест с искане войната да бъде призната като екоцид

Митинг, в който участниците желаеха убийството на природата да бъде прието за закононарушение, се организира покрай Европейския парламент в Брюксел. То бе проведено от " Вдигни се в отбрана на климата ", като в него участваха украинци, които желаеха войната да бъде приета като екоцид.

" Като украинка, пристигнах тук, с цел да заявя, че това, което Путин прави сега в Украйна, е екоцид и закононарушение против човечеството ", каза Яна Бровдий, която живее и работи от 5 години в Белгия:
" Това е закононарушение по отношение на Украйна, само че и против Европа, тъй като нашите екосистеми са свързани. Като унищожава екологията в Украйна, Русия унищожава екологията и околната среда и в Европа. Вече бяха уцелени нуклеарни централи и в случай че Русия продължи да го прави, рискът от нуклеарна болест в Европа е доста огромен ".
Герман Новик е от Одеса. Живее и учи в Милано, само че е пристигнал да поддържа митинга. Казва, че градът му е комбинация от разнообразни националности и се приказва на всевъзможни езици. Самият той не се тормози да приказва на съветски:
" Одеса постоянно е бил извънредно интернационален град и в него се приказва на всевъзможни езици - съветски, украински, имаме и еврейско малцинство. Никога не сме имали проблеми, измислиците, че се мачка рускоезичното население, даже към този момент престана да бъде смешно. Това е изцяло несериозно, в никакъв случай не е било и няма да бъде. Всички са против режима на Путин, който е безчовечен ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР