Мистериозно се прибра у дома в Тутракан най-възрастната българска сводница,

...
Мистериозно се прибра у дома в Тутракан най-възрастната българска сводница,
Коментари Харесай

Не е за вярване! В Брюксел арестуваха 79-годишната баба Стефка, която въртяла бардак с проститутки

 Мистериозно се прибра вкъщи в Тутракан най-възрастната българска сводница, 79-годишната маман Стефка Йорданова. Тя бе изправена пред съда в Брюксел, откакто стана ясно, че повече от десетилетие е въртяла един от най-оборотните бардаци в европейската столица.

Стефка бе екстрадирана в Белгия през лятото на 2017 година, с цел да бъде съдената като главатар на тайфа за трафик на дами за полова употреба. Заедно с нея на подсъдимата пейка застана и щерка й Светла Захариева. Делото се точи година и половина. Финалът му е в края на февруари. За това, че е въртяла бардак в центъра на европейската столица, нашата маман получава наказване от 4 година престой зад решетките. Магистратите обаче се вземат решение да не я пращат в пандиза поради напредналата й възраст. Решено е баба Стефка да бъде пусната да се прибере вкъщи, в случай че повече кракът й няма да стъпи в Белгия.

Така баба Стефка си стяга багажа и си купува билет за родния Тутракан. У дома тя се прибира преди месец, разкриват нейните комшии, които остават шокирани от мистериозната и неочаквана поява на видната си съгражданка, написа България през днешния ден.

Баба Стефка е съумяла да резервира своя дворец в покрайнините в Тутракан. Той е строен през 60-те години. Местните разкриват, че за триетажното имение от дълго време се приказва, че е готово за обществен дом. Имало даже и витрини, съвсем като тези в улиците с алените фенери. Никой обаче от локалните не е виждал проститутки вътре.

Баба Стефка е и наедрял земевладелец в района, разкриват нейни познати. Няколко месеца преди акцията против нея и щерка й тя си купува 700 декара земя, които са превърнати в кайсиева градина. Шушука се, че инвестицията тогава е надхвърляла един милион лв..

Баба Стефка и щерка й, 49-годишната Светла, са задържани в края на юли 2017 година Двете са арестувани по молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателно произвеждане против проведена незаконна група от български жители за осъществени от тях закононарушения, свързани с трафик на хора за полова употреба и пране на пари. Изяснено е, че повече от 15 години 76-годишната тогава маман е обитавала в Белгия и е стопанисвала обществен дом в Брюксел. Според данни от следствието Стефка е прибирала сред 50 и 160 евро от всяка една продажница на промяна.

Операцията по задържането е извършена от чиновници на бранш " Трафик на хора " в ГДБОП и сътрудниците им от Русе, Разград, Силистра, Добрич. В мегаакцията са още включени чиновници от ОДМВР – Силистра, и РУ-Тутракан. Операцията се организира под надзора на профилираната прокуратура. Претърсени са пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са конфискувани документи: нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки и преводи, над 164 000 евро в брой и близо 600 лв., мобилни телефони, преносим компютър, канабис и други

Стефка и щерка й пожелаха непринудено да бъдат екстрадирани, с цел да застанат пред съда на Кралство Белгия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР